Published On: Uto, ožu 22nd, 2022

Direktorici BH Radija 1 upućene prijetnje smrću kao i uvrede na vjerskoj i nacionalnoj osnovi

Direktorica BH Radio 1 Pejka Medić prijavila je Policijskoj upravi Banja Luka da su joj 19. ožujka putem društvenih mreža Facebook i Twitter upućeni komentari prijetećeg i uvredljivog sadržaja na vjerskoj i nacionalnoj osnovi.

Kako je navela, na društvenim mrežama je osvanuo poziv na njeno ubojstvo, a “četnikuša i genocidašica”, samo su neke od uvreda koje su joj upućene.

O svemu je obaviješten dežurni tužitelj Okružnog javnog tužiteljstva Banja Luka, a Medić je izrazila nadu da će policija odraditi svoj dio posla.

Medić je kazala da o ranijim prijetnjama nije pisala, niti sam se javno oglašavala, a kaže i da je prije dolaska i preuzimanja dužnosti bila izložena jednom medijskom linču u svibnju 2017. godine, ali sada je odlučila prijaviti ih.

guest
4 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Haso pl. Neuzubilahović-Janša - postao Slovenac!
Haso pl. Neuzubilahović-Janša - postao Slovenac!
3 mjeseci prije

Veliki američki jarani opasno krenuli sa islamskim terorizmom 🙁 a Cerić, Kavazović, Komšić i podbuhli Nermin opet ništa ne primjećuju 🙁 …

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Haso pl. Neuzubilahović-Janša - postao Slovenac!
3 mjeseci prije

Patrijoti su to, sa dna kace, čak i antifashisti.

Anonimac
Anonimac
3 mjeseci prije

Čaršijaši se našli prijetiti ženi, od šibicara nije drugo ni očekivati. Gradžani.

Izmetbegović
Izmetbegović
3 mjeseci prije

Mošnje su uvijek bile močne prema ženama starcima, djecom.. Protiv kršćana na linijama redovno davali petama vjetra.. Dokaz:17% odbranili teritorija tj pojasa Gaze, još 6% im dali mi kršćani da mogu ušaltati svoje golfove 2 u 5 brzinu.. 😁