LATVIJCI PAZITE NA TORBE: Zlatko Lagumdžija putuje i kao bivši šef bh. diplomacije

Bivši ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Zlatko Lagumdžija pozvan je zajedno s 10 bivših predsjednika europskih država i vlada da na dvodnevnom samitu Europske unije i istočnih susjeda na predsjedničkoj razini u Rigi da svoje viđenje politike EU prema susjedima.

”S predsjednikom Latvije Andrisom Bērziņšomi predsjednicom vlade Laimdota Straujuma , danas smo Vaira Vike-Freiberga(Latvija), Valdis Zatlers (Latvija), Petar Stoyanov (Bugarska), Viktor Yushchenko (Ukrajina), Emil Constantinescu (Rumunija), Danilo Turk (Slovenija), Boris Tadić(Srbija), Iveta Radicova (Slovačka), Zlatko Lagumdžija (Bosna i Hercegovina) i Redjep Mejdani (Albanija), u vrlo otvorenom i produktivnom razgovor, proveli nekoliko sadržajnih sati”, objavio je Lagumdžija na svom facebook profilu.

Bivši šef bh. diplomacije navodi da je skup u glavnom gradu Latvije posvećen europskoj politici prema susjedima dobra prilika da se sa čelnim ljudima EU razgovara o zapadnom Balkanu i Bosni i Hercegovini.

”Problemi koje imamo su naši i samo ih mi možemo riješiti, ali je uključenost međunarodne zajednice, a posebno naših prijatelja, od neprocjenjive važnosti”, navodi Lagumdžija.

FENA