Subota, 15 lipnja, 2024

Lagumdžija: Novi dogovori jamče proces pomirenja između građanskog i nacionalnog

Must Read

Predsjednik Socijaldemokratske partije BiH (SDP) Zlatko Lagumdžija danas se u Sarajevu sastao s veleposlanikom SAD-a Patrickom Moonom.

Predsjednik SDP-a je veleposlanika Moona upoznao o posljednjim događanjima u vezi s formiranjem nove parlamentarne većine na svim razinama vlasti, nakon što su uočene ozbiljne opstrukcije u implementaciji ranijih političkih dogovora od pojedinih članica prethodne većine.

On je također informirao Moona o detaljima programskih dokumenata koje je SDP usuglasio s novim partnerima.

Lagumdžija je istaknuo da će osim nastavka infrastrukturnih radova kao što su energetski projekti i izgradnja autoputa, u predstojećem razdoblju naglasak biti stavljen na socijalne i ekonomske reforme.

Govoreći o poziciji SDP-a u odnosu na trenutna politička događanja, Lagumdžija je rekao da bez obzira na trenutna događanja SDP nikada i ni po koju cijenu neće odustati od jasno definirane vizije Bosne i Hercegovine kao države u kojoj jednaka prava, prilike i šanse imaju apsolutno svi njeni državljani, bez obzira na mjesto življenja i nacionalno opredjeljenje.

U tom smislu, on je naglasio da posljednji politički dogovori, kako programski, tako i dio o formiranju nove većine, daju nadu, ali na određeni način i jamče, proces pomirenja između građanskog i nacionalnog u Bosni i Hercegovini, priopćeno je iz Centra za informiranje SDP-a BiH.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Politico: EU htjela uvesti sankcije na ruski plin. Nikad nećete pogoditi koja zemlja je blokirala tu odluku

Zemlje Europske unije se jučer nisu uspjele dogovoriti o novim sankcijama protiv unosnog ruskog sektora ukapljenog prirodnog plina, navodi...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -