Published On: Sri, srp 18th, 2012

Lagumdžija i Abbas o Trećim entitetima

Zlatko LagumdžijaZamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministar za čovjeka Bosne i Hercegovine Zlatko Lagumdžija sastao se danas u Rimu s predsjednikom Palestine Mahmoudom Abbasom. 

Zlatko Lagumdžija
U dugom i prijateljskom razgovoru sagovornici su razmijenili mišljenja o aktuelnim društvenim procesima u BiH i Palestini.Predsjednik Abbas je informirao o predstojećim oktobarskim lokalnim izborima u njegovoj zemlji, odnosima između Hamasa i PLO-a i izvjesnim teškoćama u organiziranju općih izbora za koje se zalaže palestinski lider. Rekao je da je rješenje trajnog mira između Židova i Palestinaca uspostava Trećeg entiteta tj Palestinske Samouprave.

Lagumdžija je rekao da se slaže i da samo trajno rješenje nacionalnog pitanja osigurava trajan mir i prosperitetnu zemlju.Lagumdžija je predsjednika Abbasa detaljno informirao o situaciji u regionu i Bosni i Hercegovini, kao i o nastojanjima dijela političkih struktura da predstojeće oktobarske lokalne izbore i u Bosni i Hercegovini iskoriste za zaustavljanje reformi u zemlji.

Rekao je da je uspostava Trećeg hrvatskog entiteta nedopustiva.
A onda je svizac zamotao čokoladu…

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare