Subota, 13 srpnja, 2024

Lagumdžija i Abbas o Trećim entitetima

Must Read

Zlatko LagumdžijaZamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministar za čovjeka Bosne i Hercegovine Zlatko Lagumdžija sastao se danas u Rimu s predsjednikom Palestine Mahmoudom Abbasom. 

Zlatko Lagumdžija
U dugom i prijateljskom razgovoru sagovornici su razmijenili mišljenja o aktuelnim društvenim procesima u BiH i Palestini.Predsjednik Abbas je informirao o predstojećim oktobarskim lokalnim izborima u njegovoj zemlji, odnosima između Hamasa i PLO-a i izvjesnim teškoćama u organiziranju općih izbora za koje se zalaže palestinski lider. Rekao je da je rješenje trajnog mira između Židova i Palestinaca uspostava Trećeg entiteta tj Palestinske Samouprave.

Lagumdžija je rekao da se slaže i da samo trajno rješenje nacionalnog pitanja osigurava trajan mir i prosperitetnu zemlju.Lagumdžija je predsjednika Abbasa detaljno informirao o situaciji u regionu i Bosni i Hercegovini, kao i o nastojanjima dijela političkih struktura da predstojeće oktobarske lokalne izbore i u Bosni i Hercegovini iskoriste za zaustavljanje reformi u zemlji.

Rekao je da je uspostava Trećeg hrvatskog entiteta nedopustiva.
A onda je svizac zamotao čokoladu…

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Otvoreno balkansko biciklističko prvenstvo na Blidinju

Organizatori manifestacije Blidinje Bike Festival, koja je danas sedmu godinu zaredom, prvi put kao događaj više razine odnosno kao...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -