Ponedjeljak, 15 travnja, 2024

LAGUMDŽIJA BACA UDICU: Ma kakav Treći…zvao sam Čovića da vidim da nije pričao kakve gluposti…

Must Read

Predsjednik Socijaldemokratske partije BiH (SDP) Zlatko Lagumdžija odbacio je optužbe čelnika Stranke demokratske akcije (SDA) da SDP najnovijim potezima i raskidanjem koalcije SDA – SDP generira novu krizu u BiH

 

– Odgovorno tvrdim da smo pristali na njihov (SDA) ultimatum i pustili da država bude na privremenom finansiranju, da bi sada ušli u krizu za koju SDP ne bi želio da odgovara jer bi to bila kriza koja bi bila direktno rušenje države. Čuo sam da nema za šta me nisu optužili u Sarajevu, Tuzli, Zenici… Između ostalog, jedan me novinar u Sarajevu pitao: „Kad ste dogovorili s Čovićem treći entitet kao uslov. Vidite dokle to ludilo ide. Zvao sam gospodina Čovića da ga pitam da nije negdje pričao kakvu glupost. On je odgovorio: ‘Bože sačuvaj, da si to sa mnom dogovorio, gdje bi mi bio kraj’. Radi se o tome da se očigledno vodi specijalni rat. Ne postoji nikakav tajni dogovor. Sve što sam radio je javno”, izjavio je Lagumdžija danas u Zenici, gdje je u toku sjednica Glavnog odbora SDP-a .

On  je precizirao da su pozicije SDP-a jasne, a to znači “Sejdić i Finci” – DA, tri izborne jedinice – NE“.

Lagumdžija je rekao da je SDP upozoravao SDA kako od njih očekuje da se pridruže odgovornoj politici, da se dođe do budžeta BiH.

“Rekli smo im, da ukoliko žele da zemlju vode u dalji haos odlukom o privremenom finansiranju, da to nećemo prihvatiti. Smatrali smo da je državni budžet test za sve nas, da li je SDA spremna za promjene, za reforme“, rekao je predsjednik SDP-a.

On je na kraju kazao da premijeri SDP-a na nivou FBiH i u kantonima imaju stalne opstrukcije u provođenju ekonomskih  i socijalnih reformi te u implementaciji izbornih rezultata.

“Upozoravali smo Sulejmana Tihića i javno i na sastancima najužih rukovodstava dvije stranke, da mi zaista smatramo da SDA treba i može da se transformira iz pokreta u jednu umjerenu modernu stranku i da je to interesu čitave zemlje. Nažalost, budžet i posljednja događanja su pokazali da se u tome nije uspjelo“, kazao je novinarima u Zenici predsjednik SDP-a Zlatko Lagumdžija.

(FENA/em)

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Hitno upozorenje od mateorologa za danas i sutra!

BANJALUKA - Meteorolozi u Republici Srpskoj izdali su upozorenje građanima o prognoziranom jačem vjetru. Upozorenje vrijedi za danas i sutra,...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -