KURZ NA KRATKO U BIH: Ministar vanjskih poslova Austrije Sebastian Kurz započeo jednodnevnu posjetu Bosni i Hercegovini

covic kurzMinistar za Europu, integracije i vanjske poslove Republike Austrije Sebastian Kurz nalazi se u BiH gdje se sastaje s članovima predsjedništva BiH. Kurz će iznijeti Kratko svoja stajališta o BiH a nakon toga slijede izjave predstavnika. Podsjetimo da je Kurz ideator Islamgesetza u Austriji, zakona koji zabranjuje islamskim zajednicama u Austriji da ih financiraju druge zemlje i skupine izvan Austrije. Naime, Kurz Kratko i jasno je rekao kako se na taj način treba boriti protiv radikalnog islamizma, koji je uzeo maha u čitavoj Europi, a sigurno salafisti, vehabisti i druge skupine koje financiraju islamske zajednice ne pomažu. Kurz je pohvaljen i taj zakon je sad poželjan i tražena roba u cijeloj Europi s obzirom na način na koji divljaju razne skupine po Balkanu i Bliskom istoku.

Sigurnost i reforme u zemlji će biti glavne teme razgovora. Ministar Kurz se sastao i s religijskim predstavnicima u BiH, među kojima je i kardinal Vinko Puljić.

U tijeku je sastanak s članovima Predsjedništva BiH. Kurz je ranije održao sastanak s predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Denisom Zvizdićem.

Nakon sastanka sa članovima Predsjedništva BiH Kurz će se sastati sa ministrom vanjskih poslova BiH Igorom Crnatkom, a tokom današnje posjete predviđeni su i susreti s predstavnicima međunarodne zajednice u BiH.

Podsjetimo, Kurz je nedavno boravio u Beogradu. Tom prilikom je rekao da religijska i etnička struktura u BiH predstavlja izazov te da u skorije vrijeme tome treba pridodati sve više frustracija i sukoba. (AA)