Ponedjeljak, 15 srpnja, 2024

KURZ NA KRATKO U BIH: Ministar vanjskih poslova Austrije Sebastian Kurz započeo jednodnevnu posjetu Bosni i Hercegovini

Must Read

covic kurzMinistar za Europu, integracije i vanjske poslove Republike Austrije Sebastian Kurz nalazi se u BiH gdje se sastaje s članovima predsjedništva BiH. Kurz će iznijeti Kratko svoja stajališta o BiH a nakon toga slijede izjave predstavnika. Podsjetimo da je Kurz ideator Islamgesetza u Austriji, zakona koji zabranjuje islamskim zajednicama u Austriji da ih financiraju druge zemlje i skupine izvan Austrije. Naime, Kurz Kratko i jasno je rekao kako se na taj način treba boriti protiv radikalnog islamizma, koji je uzeo maha u čitavoj Europi, a sigurno salafisti, vehabisti i druge skupine koje financiraju islamske zajednice ne pomažu. Kurz je pohvaljen i taj zakon je sad poželjan i tražena roba u cijeloj Europi s obzirom na način na koji divljaju razne skupine po Balkanu i Bliskom istoku.

Sigurnost i reforme u zemlji će biti glavne teme razgovora. Ministar Kurz se sastao i s religijskim predstavnicima u BiH, među kojima je i kardinal Vinko Puljić.

U tijeku je sastanak s članovima Predsjedništva BiH. Kurz je ranije održao sastanak s predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Denisom Zvizdićem.

Nakon sastanka sa članovima Predsjedništva BiH Kurz će se sastati sa ministrom vanjskih poslova BiH Igorom Crnatkom, a tokom današnje posjete predviđeni su i susreti s predstavnicima međunarodne zajednice u BiH.

Podsjetimo, Kurz je nedavno boravio u Beogradu. Tom prilikom je rekao da religijska i etnička struktura u BiH predstavlja izazov te da u skorije vrijeme tome treba pridodati sve više frustracija i sukoba. (AA)

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Ako Kamala Harris zamijeni Bidena, istraživanje pokazuje da bi se vodstvo Trumpa u anketama samo povećalo

Nakon katastrofalne izvedbe predsjednika Joea Bidena u debati, istraživanje je pokazalo da bi se, ako ga demokrati odluče zamijeniti...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -