Published On: Sun, Sep 17th, 2017
#3rd | By Desk

Kupres pogodilo jako nevrijeme: Vjetar nosio krovove

Jak vjetar nosio je krovove kuća i čupao drveće, a šteta je nastala i na mjestima na koje su padali predmeti koje je vjetar bacao i nekoliko desetaka metara.

Općinu Kupres pogodilo je u nedjelju jako nevrijeme koje je praćeno snažnim vjetrom, a koji je izazvao materijalnu štetu na objektima.

Naime, kako javlja Kupreški radio, jak vjetar nosio je krovove kuća i čupao drveće, a šteta je nastala i na mjestima na koje su padali predmeti koje je vjetar bacao i nekoliko desetaka metara.

Federalni hidrometeorološki zavod BiH izdao je narančasto upozorenje u većem dijelu Bosne i Hercegovine zbog vjetra i u pojedinim dijelovima zbog količine padalina.

Narančasti meteoalarm upaljen je za područja Banja Luke, Livna, Sarajeva, Tuzle i Višegrada i to zbog jačine vjetra dok je narančasti meteoalarm upaljen u Livnu i zbog količine padavina.

Šta označava upaljen meteoalarm?

Vrijeme je opasno. Neuobičajene vremenske prilike su prognozirane. Šteta i ljudske žrtve su moguće. Budite oprezni i redovno se informirate o očekivanim meteorološkim uvjetima. Budite svjesni rizika koji je neizbježan. Slijedite upute dana od strane vaših državna tijela, prenosi Bljesak.info