Published On: Sri, stu 30th, 2022

KUKNJAVICE: Što je SDA govorila prije četiri godine

Stranka demokratske akcije (SDA) poziva sve aktere političkog života da u postizbornom vremenu pokažu zrelost i punu odgovornost spram interesa države i svih građana Bosne i Hercegovine, priopćeno je iz te stranke 17. listopada 2018. godine kada se u Bosni i Hercegovini pripremao teren za novu vlast nakon Općih izbora.

”Predizborna kampanja je završena, rezultati izbora su poznati i nije vrijeme da se energija dodatno troši na bespotrebne političke prepirke. To svakako nije u interesu ni države ni građana. Umjesto toga, potrebno je posvetiti se što bržoj implementaciji izbornih rezultata, formiranju kvalitetne vlasti na svim razinama i predanom radu na provođenju reformi, jačanju državnih institucija, ubrzanom putu prema EU i NATO-u, popravljanju općeg stanja u našoj zemlji, borbi protiv korupcije, ekonomskom razvoju, masovnoj izgradnji infrastrukture i definiranju posebnog programa za mlade i njihov ostanak u BiH”, navodi se u priopćenju iz SDA od prije četiri godine kojeg smo pronašli u arhivi portala.

SDA je tada objavila kako ”stabiliziranje prilika i ubrzan razvoj, koji je interesu države i svakog čovjeka u BiH, mogu donijeti samo široke programske koalicije, sastavljene od pobjedničkih stranaka, na svim razinama – od državnog, preko entitetskih, do kantonalnih”.

”Pritom ne smije biti nikakvih uvjetovanja, a sebični stranački interesi, osobni animoziteti, pa i ideološke razlike, moraju biti gurnute u drugi plan. Vrijeme je da sve stranke koje su dobile povjerenje glasača, to povjerenje i opravdaju”, naveli su tada iz SDA.

Istodobno su se Kantonu Sarajevo odvijali pregovori o formiranju vlasti bez SDA dok je tada čelnik HDZ-a BiH Dragan Čović rekao kako će uvjetovati formiranje vlasti izmjenama Izbornog zakona.

Rekao je tada čelnik HDZ-a Bih kako će ”dogovoriti prijatelje s kojima možemo promijeniti Izborni zakon kako se više nikada ne bi dogodilo da uđemo u izbornu kampanju, bilo da se radi o Mostaru, Domu naroda ili Predsjedništvu BiH, a da se nisu provele osnove legitimnog zastupanja”.

Sve je, čini se, isto.

guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Danilo V
Danilo V
2 mjeseci prije

Bake Vreća i wc papirna diplomai Sekina a i njegova 99.9% verovatnoce..
He he he..hloja&vi tabu&janeri..kradi..lazi..varaj..kmeci..arlauci sa munare..
90% sda i IZ BiH.. lopovi..kriminalci..zlikovci..zlocinci..
Treba gah&mad odhe”bati znavijek..