Published On: Čet, pro 6th, 2018

BORJANA KRIŠTO: Europske BiH nema ako ona nije država triju jednakopravnih naroda i građana

borjana kristoSvi koji smo izabrani dužni smo raditi za konstitutivne narode i sve građane BiH i našu državu. Europske BiH nema ako ona nije država triju jednakopravnih naroda i građana koji ovdje žive. Bez jednakopravnosti i istinskog i stvarnog konzumiranja načela konstitutivnosti, BiH ne može naprijed, izjavila je Borjana Krišto, novoizabrana predsjedateljica Zastupničkog doma Parlamenta BiH, za Dnevnik.ba

Borjana Krišto, novoizabrana predsjedateljica Zastupničkog doma PS BiH za Dnevnik.ba je komentirala današnji izbor članova Kolegija i novo rukovodstvo Zastupničkog doma državnog Parlamenta.

“Svi koji smo izabrani dužni smo raditi za konstitutivne narode i sve građane BiH i našu državu. Europske BiH nema ako ona nije država triju jednakopravnih naroda i građana koji ovdje žive. Bez jednakopravnosti i istinskog i stvarnog konzumiranja načela konstitutivnosti, BiH ne može naprijed”, kazala je Krišto.

Ocijenila je kako će kao predsjedateljica Zastupničkog doma PS BiH štiti interese Hrvata u BiH i interese BiH.

Smatra da svi koji su izabrani imaju obavezu i dužnost ponašati se odgovorno prema svim narodima i građanima BiH kako bi njihov život učinili dostojnijim, prosperitetnijim.

Odgovarajući na pitanje kada će biti formirano Vijeće ministara BiH Krišto je kazala kako to još uvijek ne može komentirati.

“To je u ovom trenutku teško reći i procijeniti, međutim, Zastupnički dom PS BiH formirat će Povjerenstvo za sastav Vijeća ministara BiH. To je naša zakonska obveza, a ostalo je na liderima političkih stranaka”, kazala je Krišto.

Podsjetimo, na današnjoj sjednici Zastupničkog doma PS BiH izabrano je novo rukovodstvo tog Doma. Za predsjedateljicu je izabrana Borjana Krišto (HDZ BiH), a njeni bošnjački i srpski zamjenici su Denis Zvizdić (SDA) i Nebojša Radmanović (SNSD)

G. Lujanović / Dnevnik.ba.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare