Published On: Uto, ožu. 7th, 2017

KRIŠTO: Hrvati neće dozvoliti da jedan narod bira drugom predstavnike


SARAJEVO – Hrvatski predstavnici neće dozvoliti nikakve izmjene Izbornog zakona koje bi ponovo omogućavale da jedan narod bira drugom političke predstavnike, a zatim provodi majorizaciju, rekla je zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Borjana Krišto.

Krišto je istaknula da međunarodna skupina , koju čine predstavnici Parlamentarne skupštine BiH, Vijeća ministara i Središnjeg izbornog povjerenstva, započinje razgovore o izmjenama Izbornog zakona BiH kojim bi trebalo provesti presude Ustavnog suda BiH i Suda u Strasbourgu koje se odnose na diskriminaciju pojedinih naroda ili manjina.

“Očekuje se od svih da budemo odgovorni jer su izmjene Izbornog zakona potrebne, prije svega u kontekstu 2018. godine, kako ne bi govorili o upitnosti izbora”, rekla je Krišto za “Večernji list”, izdanje za BiH.

Ona je podsjetila da su tehničke korekcije Izbornog zakona rezultat rada bivše međunarodne radne skupine, a sad je potreban veći iskorak da ne bi bili ugroženi izbori 2018. godine.

Prema njenim riječima, BiH je potrebno u cijelosti uspostaviti na načelu konstitutivnosti jer je to izuzetno potrebno kako bi bila politički stabilna, sigurna i sutra članica EU.

Pošalji ovaj članak prijateljima:

Pravila ponašanja na Poskok.info ilitiga po stranjski Disclaimer