Published On: Pon, srp 1st, 2019

KRALJ TOMISLAV IM OPROSTITI NEĆE: Zašto duvanjski portali odbijaju napisati ime ubojice svog naroda ako je ubojica bio Nijemac??

Najmlađa žrtva bila je stara tek 2 mjeseca, a najstarija je imala više od 60 godina. Veliki broj žrtava bili su momci i djevojke. Svi su bili katolici. Svi su bili Hrvati. Svi su pobijeni, jednog dana 1943. Kao životinje.

Njihove ubojice nisu ni Srbi ni Armija BIH ni Tito ni Partija. Nisu ih ubile ni Ustaše. Koliko smo samo pročitali tekstova o našim žrtvama, gdje se uredno govori o ustaškim, komunističkim, četničkim, ovim onim zločinima. Tko je onda poubijao ove ljude a tako je moćan i jak, da mu se ni ime u Tomislavgradu ne smije navesti?

Poubijala ih elitna fašistička, nacistička, Hitlerova, okupacijska vojska. Vojska kojoj je Ante Pavelić potpisao služanjstvo, podijelio zemlju i blago, izručio ogroman dio vlastitih građana, te pristao čak imenovati i nekakvog žabarskog kralja za vladara “naše” zemlje.  Taj isti Ante kojeg  i danas poneki duvanjski idiot veliča kao lidera a ne kao najobičniju Hitlerovu pudlicu. Izrod Hrvata. Našu trajnu sramotu. Što je njegova jedina moguća definicija u svijetu logike.

Osamdeset troje dakle njih, pobijeno je. Izbrisano s lica zemlje. Sjećanje na njih kvari propagandu ustašoida. Romansiranu verziju Pavelićegov zla. Oni sanjaju da će svijet shvatiti kako je njihova rasna politika bila ispravna. I da su oni skupa s Njemcima djecu ubijali samo iz “viekovne želje hrvatskog naroda za državom”.

Iako im taj narod nikada nije dao dozvolu da mu grade državu na rasnim zakonima i konc logorima.

Koliko su ustašoidi i danas utjecajni u našim redovima i koliko se ta romansirana verzija ustaške služanjske politike istrebljenja ukorijenila,  najbolje govori podatak da na duvanjskim portalima o ovom zločinu pišu bez spominjanja  zločina Princa Eugena. Bez spominjanja činjenice da je osamdeset troje Hrvata u Duvnu pobijeno od nacističke ruke. Brzo i ekspresno. Bez milosti.

U vijesti se spominje i propovjed fratra koji poziva na oprost.

Oprostili smo mi fratre. Toliko da se divimo Njemcima. I trčimo raditi kod njih. Pomalo nas zauvijek brišu s ovih frostora.

Ako netko ima stenogram propovjedi bili bismo zahvalni na podatku je li se barem fratar usudio spomenuti ime ubojice duvanjskih Hrvata. Ubojice iz Luga. 16. prosinca 1943. godine.

TOMISLAVGRAD: 75. godina od zločina u kojem su SS “Prinčevi” poubijali i zapalili 83 Duvnjaka. Cure, momke, žene , djecu i starce…

 

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare