Published On: Sun, Feb 2nd, 2020

KOVAČEVIĆ: BiH nije aktivirala MAP, SDS i PDP obmanjuju javnost

SDS i PDP nastavljaju obmanjivati javnost potpuno lažnim i neprovjerenim informacijama i to je, očigledno, jedino što znaju, a jedina istina je da Bosna i Hercegovina nije aktivirala Akcijski plan za članstvo u NATO-u, nije usvojila godišnji nacionalni plan za članstvo u NATO-u i prekinula je put ka NATO-u s obzirom na to da je usvojila Program reformi, kazao je glasnogovornik SNSD-a Radovan Kovačević.

“Program reformi je dokument o suradnji s NATO-om u kojem po prvi put ne piše da BiH teži ka tome da postane članica NATO-a, već da se članstvo u NATO-u više ne prejuducira, odnosno da se više ne razmatra i nije na dnevnom redu”, naglasio je Kovačević u izjavi za Srnu.

Prema njegovim riječima, činjenica je da je NATO ažurirao stranicu o BiH s obzirom na to da je to morao učiniti zbog novosnastalih okolnosti, odnosno zbog usvajanja Programa reformi BiH.

“Ali je činjenica i da na toj stranici jasno piše da se članstvo u NATO-u ne prejudicira. Dakle, u skladu s Programom reformi BiH eventualnu odluku o članstvu u NATO-u donosit će Predsjedništvo i Parlamentarna skupština BiH gdje Republika Srpska ima svoje predstavnike koji imaju pravo veta i entitetskog glasanja, a oni će svoje odluke donositi na osnovu odluka institucija i građana RS”, istaknuo je Kovačević.

Republika Srpska, poručio je on, itekako ima pravo na referendum koji će biti obvezujuće mišljenje za predstavnike RS u institucijama Bosne i Hercegovine.

“Sve što ljudi iz SDS-a i PDP-a rade u posljednje vrijeme jeste da obmanjuju građane i pokušavaju među njih unijeti nemir, a iza njih kao rezultati stoji jedino i isključivo to da su istovremeno uzimali dvije plaće, ministarske i parlamentarne, te da su sudjelovali u opozivu srpske načelnice općine Drvar Dušice Runić, koju je izabrao srpski narod u Drvaru. To su njihovi jedini rezultati i “uspjesi” naravno na štetu Republike Srpske, srpskog naroda i građana RS”, zaključio je Kovačević./Srna/HMS/