Published On: Sri, srp 13th, 2022

KOVAČ: Schmidt bi trebao promijenti Izborni zakon, kako bi se spriječilo preglasavanje Hrvata

Bivši šef hrvatske diplomacije Miro Kovač izjavio je u intervjuu za najnovije izdanje Nacionala da je međunarodna zajednica trebala ovlastiti sadašnjeg visokog predstavnika da promijeni odredbe Izbornog zakona kako bi se proveli rezultati izbora te spriječilo preglasavanje Hrvata.

– Ponovni izbor Željka Komšića u Predsjedništvo BiH bio bi ne samo nepošten i protivan duhu Dejtona nego i štetan za bosanskohercegovačke Hrvate kao državotvorni narod, a time i za BiH kao takvu – rekao je Kovač

– Žao mi je da nije bilo dovoljno mudrosti u međunarodnoj zajednici da moj prijatelj Christian Schmidt kao Visoki predstavnik za BiH iskoristi instrument bonskih ovlasti i nametne izborni zakon koji bi osigurao da Hrvati u Predsjedništvu BiH i Domu naroda Parlamenta Federacije biraju svoje predstavnike, a da to ne budu Komšićevi “građani”, koji su dominantno Bošnjaci – rekao je Kovač.

On je dodao kako Schmidta poznaje dugi niz godina te da je istinski prijatelj svih naroda i države BiH. Ocijenio je da Hrvatska ne može bitnije pomoći Hrvatima bez suradnje između Vlade i predsjednika RH u oblikovanju i provođenju vanjske politike.

Kovač je kazao da bošnjački birači na sljedećim izborima neće nametnuti člana Predsjedništva jer bi se “ponovno radilo o prijevari duha Ustava BiH”. Naveo je kako je Belgija model za rješenje problema u BiH. /HMS/

guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Anonimac
Anonimac
28 dana prije

Da vidimo sada ,bošnjačke seronje i njihove glupe komentare .
Da ih sve zajedno sastaviš njihov QI bio bi malo veći od sobne temparature.