Utorak, 18 lipnja, 2024

KOVAČ: Pusić nije jedini kandidat za glavnog tajnika UN-a; bit će i Amir Muharemi!

Must Read

Pojavila se informacija da navodno Vesna Pusić, potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih poslova nije jedina hrvatska kandidatkinja za mjesto glavnog tajnika Ujedinjenih naroda. To je potvrdio i međunarodni tajnik HDZ-a Miro Kovač u emisiji Bujica.

Održan je sastanak braniteljskih udruga i navodno su predložili kandidata. Riječ je o hrvatskom veleposlaniku u New Delhiju u Indiji, Amiru Muharemiju. Kovač je rekao da im godi da se on predloži za kandidata za glavnog tajnika UN-a.

”Mogu vam reći da smo mi u HDZ-u sa simpatijama prihvatili tu inicijativu. To je osoba koja je bila spremna prije 24 godine staviti na raspolaganje svoj život za Hrvatsku, za slobodu, demokraciju. To je osoba koja je kao dragovoljac krenula u rat, borila se protiv agresora i koja im posebne diplomatske vještine. Sigurno zaslužuje simpatije hrvatskog čovjeka koji želi da Hrvatska ima predstavnika koji voli Hrvatsku. Ali i obu koja će na takvoj funkciji sigurno znati zastupati inteligentno interese UN-a”, rekao je Kovač.

Napomenuo je kako je najvažnije da se pokrene inicijativa te da je ovdje stvarno riječ o dragovoljcu rata, domoljubu, osobi koja iza sebe ima diplomatsku karijeru, odnosno jedno vrlo odgovorno mjesto u hrvatskoj diplomaciji te ako bi se takva kandidatura pojavila, sigurno zaslužuje simpatije svakog hrvatskog čovjeka.

”Vrlo je jasno da se očekuje da naši branitelji tu inicijativu pretoče u realnost i da ukoliko se to interpretira, i bude predstavljeno hrvatskoj Vladi i predsjednici, oni bi mogli stati iza te kandidature i na taj način se staviti u akciju lobiranja za takvog kandidata, dragovoljca i diplomata”, zaključio je međunarodni tajnik HDZ-a.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

NE POŠTUJE NITI KRALJA CHARLESA: Je li Murphey Cikotić baš morao doći na proslavu njegovog rođendana?

Rođendan kralja Charlesa proslavljen je i u BIH. Tu su se skupili uglednici koji nešto predstavljaju i nešto korisno...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -