Published On: Pon, ožu. 26th, 2018

Kosovo: Specijalci uz pomoć šok bombi uhitili srpske dužnosnike

Pripadnici specijalne postrojbe Kosovske policije uhitili su Marka Đurića, direktora Ureda za Kosovo i Metohiju, a predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u povodu tog događaja sazvao je za 19:30 sati sjednicu savjeta za nacionalnu sigurnost, javljaju srbijanski mediji.

Kako navode, pripadnici specijalnih postrojbi ROSU upali su u dvoranu u kojoj je održavao skup i uz korištenje šok bombi, privele Đurića.

RTS javlja da su okupljeni ispred Mitrovačkog dvora otjerani suzavcem, dok portal KoSSev navodi da je kosovska policija bacila suzavac ispred dvorane i u samoj dvorani.

Direktor Ureda za Kosovo i Metohiju, Marko Đurić i glavni tajnik predsjednika Srbije Nikola Selaković stigli su danas u Kosovsku Mitrovicu, usprkos zabrani ulaska u pokrajinu.

 

Oni su se u zgradi Mitrovačkog dvora priključili sudionicima okruglog stola koji se u okviru unutarnjeg dijaloga o Kosovu i Metohiji danas održava u Kosovskoj Mitrovici.

Okrugli stol političkih predstavnika kosovskih Srba u okviru unutarnjeg dijaloga o Kosovu i Metohiji trebalo je početi danas oko 13 sati sati, međutim počeo je s nešto više od četiri sata zakašnjenja, nakon dolaska Đurića i Selakovića u Kosovsku Mitrovicu, prenosi N1.

Ranije danas, predstavnici prištinskih institucija javili su da Đuriću i Selakoviću nije dopušten ulazak na Kosovo i da će, ako to pokušaju, biti uhićeni.

Ministar Vladan Vukosavljević tvrdi da je i njemu zabranjen ulazak, što kosovska policija negira.

Glasnogovornica visoke predstavnice Europske unije za vanjsku politiku i sigurnost, Maja Kocijančič je, povodom događanja na Kosovu, podsjetila strane da se moraju pridržavati sporazuma o posjetama dužnosnika koji već postoji.

(Fena)