Published On: Sri, ruj 1st, 2021

KOŠARAC: Džaferović bi ponovo gledao političko odsijecanje glava srpskim liderima

Šefik bi ponovo gledao političko odsijecanje glava liderima Srba i Republike Srpske, baš kao što je tijekom rata gledao glavosječe i zločince pod njegovim zapovjedništvom i kontrolom. Ta vremena su definitivno prošla i nikad se više neće vratiti – rekao je Košarac za Srnu, komentirajući Džaferovićev zahtjev Christianu Schmidtu da smijeni srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

Prema Košarčevim riječima, Džaferovićev zahtjev predstavlja kršenje ustavnih prava i uvredu za ogroman broj građana Republike Srpske, koji su na izborima izrazili svoju volju da njih i Republiku Srpsku u Predsjedništvu BiH predstavlja Milorad Dodik.

Džaferovićev zahtjev je skandalozan i opasan pokušaj poništavanja izborne volje 368.210 građana Republike Srpske! Nitko nema pravo donijeti takvu odluku, a ponajmanje nelegalno imenovani stranac, kojeg je u BiH, mimo volje svih strana potpisnica Daytonskog sporazuma, pozvala jedna grupa stranih diplomata – poručio je Košarac.

On je ocijenio da antiustavni i nedemokratski zahtjevi poput Džaferovićevog ne doprinose rješavanju bilo kojeg problema u BiH, već su u funkciji doljevanja ulja na vatru i provociranja kontraproduktivnog stranog intervencionizma.

Riječ je o klasičnoj promociji politike SDA i Bošnjaka, čiji čelnici puna dva i pol deseteljeća prizivaju strance da interveniraju protiv Srba i Republike Srpske. Sve veći broj zemalja u Europi i u svijetu uviđa da to nije politika, već neviđen politički kukavičluk, bježanje od odgovornosti, suočavanja sa stvarnošću i realnim političkim stanjem u BiH – zaključio je Košarac./HMS/

guest
nije obvezno
4 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x