Published On: Sri, sij 20th, 2021

Koordinator statičara: U Glini nas nema dovoljno, dosta se smanjio broj volontera

KOLIKO je na potresom pogođenim područjima teško i opasno, potvrđuju i brojni volonteri i dežurne službe koji su već tjednima na terenu. U Glini pregledavaju oštećenja i provjeravaju u kakvom je stanju vodoopskrba. Do sada je u Sisačko-moslavačkoj županiji prijavljeno više od 35.200 oštećenih stambenih objekata, a crvenu naljepnicu ima njih 2358.

Na području Gline od ranog jutra traju intervencije, ostalo je otprilike oko 40 vatrogasaca, a većina ih je otišla natrag u svoje gradove.

Rečeno je da je većina hitnih intervencija riješena, preostalo je samo skidanje dimnjaka s visokih zgrada i manji radovi poput označavanja i zaprečavanja putova. Pune ruke posla od samog jutra imaju i statičari.

“Na području Gline imamo 3900 pregledanih objekata, ostalo je još oko tisuću u evidenciji, a ima i dodatnih prijava. Održavatelji sustava otklanjaju prijave koje nisu realne i ne odgovaraju stvarnim objektima i tako će se taj broj smanjiti”, objašnjava Igor Sušilović, koordinator statičara volontera za HTV-ov Regionalni dnevnik.