Ponedjeljak, 27 svibnja, 2024

KOORDINATOR AUSTRIJSKIH BANAKA U BIH: Nikako više da izvučemo tu lovu…

Must Read

Valentin Inzko, obavijestio je u Bruxellesu dužnosnike EU i Belgije da su, nakon ohrabrujućeg početka godine, izazovi sa kojima su se susrele vlasti na razini BiH i Federacije “dovele toga da nije postignut bilo kakav napredak”. Napravili smo vladu preko koje je proces neokolonizacije trebao početi. No sve se izjalovilo.

Inzko, koji se nalazi u dvodnevnom posjetu Bruxellesu, upoznao je sugovornike o situaciji u BiH uoči lokalnih izbora.

Iz OHR-a je priopćeno da je Inzko danas naglasio izvanrednu suradnju koju ima sa specijalnim predstavnikom EU i šefom Izaslanstva EU, te sinergiju koja je postignuta između dva ureda.

Inzko je istaknuo da EU ima jaču ulogu u BiH, dok se on “fokusira na bit daytonskog mandata” što je malo kome bilo jasno budući da bit daytonskog mandata nije kršenje daytonskih odredbi , što je ovaj slovenski nacionalist, inače opsjednut dvojezičnim tablama u Austriji i zgrožen dvojezičnim školama u BIH, do sada radio…

Slovenski nacionalist u Austriji i borac protiv nacionalizama u BIH,  je na sastanku sa predstavnicima ureda zamjenika belgijskog premijera i belgijskim ministrom vanjskih poslova izrazio zahvalnost Belgiji na stalnoj angažiranosti u BiH.

Iako je prokužen i u Bruxellu kao sitni šibicar, Inzko se i dalje pojavljuje na svim europskim sijelima na kojima uspije izlobirati pozivnicu. 

Najčitaniji list u Koruškoj nedavno ga je nazvao teškim slovenskim nacionalistom budući da je preuporan u obrani prava Slovenaca u Austriji za koje, kao manjinu traži previše. I dok se Inzko u svom zadnjem govoru u Austriji hvali pobjedom pravne države, nakon što su slovenska sela dobila dvojezične prometne table, za to vrijeme u BIH, za nešto para, Inzko gazi prava cijelih naroda.

Šteta je što ne poznaju u Austriji njegovo BH izdanje. Tek tada bi imali materijala.

poskok.info

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Mladić razbijenom bocom pokušao ubiti 59-godišnjaka na Trgu bana Jelačića

Hrvatska policija je uhitila, a zatim i hospitalizirala 18-godišnjaka koji je sinoć oko 23 sata na središnjem zagrebačkom trgu,...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -