Published On: Čet, lis 4th, 2012

KOORDINATOR AUSTRIJSKIH BANAKA U BIH: Nikako više da izvučemo tu lovu…

Valentin Inzko, obavijestio je u Bruxellesu dužnosnike EU i Belgije da su, nakon ohrabrujućeg početka godine, izazovi sa kojima su se susrele vlasti na razini BiH i Federacije “dovele toga da nije postignut bilo kakav napredak”. Napravili smo vladu preko koje je proces neokolonizacije trebao početi. No sve se izjalovilo.

Inzko, koji se nalazi u dvodnevnom posjetu Bruxellesu, upoznao je sugovornike o situaciji u BiH uoči lokalnih izbora.

Iz OHR-a je priopćeno da je Inzko danas naglasio izvanrednu suradnju koju ima sa specijalnim predstavnikom EU i šefom Izaslanstva EU, te sinergiju koja je postignuta između dva ureda.

Inzko je istaknuo da EU ima jaču ulogu u BiH, dok se on “fokusira na bit daytonskog mandata” što je malo kome bilo jasno budući da bit daytonskog mandata nije kršenje daytonskih odredbi , što je ovaj slovenski nacionalist, inače opsjednut dvojezičnim tablama u Austriji i zgrožen dvojezičnim školama u BIH, do sada radio…

Slovenski nacionalist u Austriji i borac protiv nacionalizama u BIH,  je na sastanku sa predstavnicima ureda zamjenika belgijskog premijera i belgijskim ministrom vanjskih poslova izrazio zahvalnost Belgiji na stalnoj angažiranosti u BiH.

Iako je prokužen i u Bruxellu kao sitni šibicar, Inzko se i dalje pojavljuje na svim europskim sijelima na kojima uspije izlobirati pozivnicu. 

Najčitaniji list u Koruškoj nedavno ga je nazvao teškim slovenskim nacionalistom budući da je preuporan u obrani prava Slovenaca u Austriji za koje, kao manjinu traži previše. I dok se Inzko u svom zadnjem govoru u Austriji hvali pobjedom pravne države, nakon što su slovenska sela dobila dvojezične prometne table, za to vrijeme u BIH, za nešto para, Inzko gazi prava cijelih naroda.

Šteta je što ne poznaju u Austriji njegovo BH izdanje. Tek tada bi imali materijala.

poskok.info

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare