Published On: Uto, ruj 18th, 2012

KONJIČANI NA TRAUMATOLOGIJI: Nakon požara sa ulica ih straše SDA-ovi plakati

Malobrojnim konjičkim pristalicama Zvonke Jurišića. koji je izjavio kako će pravaši u sredinama gdje su Hrvati manjina podržati SDA (ni slučajno neku hrvatsku stranku) neće biti nimalo lako. Morat će podržati kandidatkinje sa fotografije ljevo.

U Konjicu , gradu u kojem je počinjen masovni progon Hrvata, uz brojne zločine, malo koji Hrvat je ostao. Šteta. Da je bio koji konjički Srđan, ili Neđo… Al eto, toga u njih nema. Jer sve kad bi se i našao jedan takav to bi srušilo cjeli bošnjački historijski koncept. Ispalo bi da su tu i tamo i oni napadali. Ne se samo branili…

No nema veze, pravaši sretno na izborima! Za Dom Jasminka! Za dom Samira!

 

Na Facebook stranici Stranke demokratske akcije Konjic objavljeni su promotivni materijali kandidata za Općinsko vijeće – Općine Konjic.

Njihovim propagandnim materijalom nije postignut niti jedan faktor efikasnog promoviranja, a grafičkom izvedbom više podsjećaju na devedesete, ratne godine nego na 21. vijek.

 

Nesklad boja i grafičkih oblika, prenatrpanost ponavljajućim porukama (logom) i sveukupna izuzetno loša dizajnerska izvedba čine ove plakate neinventivnim, smušenim i promašenim oglašavanjem.

Svojim imidžom, odnosno vizuelnim identitetom, kandidati odražavaju i imidž same stranke koju predstavljaju. Koliko je bitan ovaj segment govori i činjenica da upravo na osnovu izgleda javnost će donijeti sud o kandidatima/stranci i odlučiti da li će ih percipirati kao moguće vođe ili politički promašaj. Nažalost, ni ovaj faktor nije zadovoljen kod većine kandidata SDA- Općina Konjic, jer na slikama kandidati djeluju iscrpljeno, bolesno, umorno, beživotno, preplašeno ili ljutito.

Ali zasigurno je to da su postignuti efekti različitosti, uočljivosti i prepoznatljivosti – kada bi građani vidjeli ovakve plakate, među mnoštvom drugih u predizbornoj kampanji, asocirali bi ih na najavu koncerta neke od lokalnih pjevačkih „zvijezda“.

(PULS)

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare