NEKAD TJERALI CIVILE DANAS PATRIOTI: “Udruženje za zaštitu tekovina borbe za BiH” o paradržavama…

U organizaciji tzv. Udruženja za zaštitu tekovina borbe za Bosnu i Hercegovinu sutra će u Sarajstanu biti održan okrugli sto o temi “Paradržavne tvorevine u funkciji ratnog uništavanja RBiH i kao izvorište poratnih opstrukcija provedbe Dejtonskog mirovnog sporazuma i njenog uključivanja u Evropsku uniju”.

Predsjednik Udruženja Mustafa Polutak, svojevremeno komandant 4. korpusa Armije BiH,gospodin koji je  bio istaknuti borac  u procesu patriotskog etničkog čišćenja Hrvata iz Srednje Bosne kada je cjelovitost BIH štitio tjeranjem BH građana van BIH, i član organizacionog odbora za dženazu Rasima Delića, osuđenog ratnog zločinca za zločine nad civilima, čiji je Politak veliki poštovatelj,   izjavio je  u svom moraliziranju za Fenu da je ova tema danas izuzetno aktuelna, jer je očigledno da još postoje pokušaji sprječavanja daljnjeg razvoja Bosne i Hercegovine, kao i njenog rušenja. Polutku će lutak na ovom teferiču biti i Veliki Daidža Ivan Veličanstveni Šarčević.

– Na okrugli sto smo pozvali eminentne stručnjake iz oblasti ustavnog prava, te ljude koji su izučavali dešavanja tokom minulog rata i njegove posljedice, istakao je Polutak.

U radu okruglog stola učestvovat će Omer Ibrahimagić, Kasim Trnka, Ćazim Sadiković, Smail Čekić, Asim Muratović, Izet Beridan, Džemo Najetović, Ismet Dizdarević, Suad Arnautović, Mustafa Polutak, Hasan Efendić, Husnija Sejdinović, fra Ivan Šarčević i Šefko Hodžić.

(Fena)