KONJIC: Očišćen podvodni dio Boračkog jezera i priobalje pred početak turističke sezone

Ronilački klub “Bosna” na Boračkom jezeru je u nedjelju, 29. svibnja, uz podršku Grada Konjica proveo 10. eko akciju tijekom koje je očišćen podvodni dio jezera i priobalje.

U ovogodišnjoj akciji sudjelovalo je 30 ronilaca i 15 volontera koji su ovom prilikom prikupili oko 300 kg smeća, od stakla, plastike do auto guma.

“Ronilački klub ‘Bosna’ u kontinuitetu već cijelo desetljeće čisti Boračko jezero i ovaj biser prirode poprima zavidan nivo kvalitete i čistoće vode i priobalja, koji omogućavaju istinsko uživanje i rekreaciju. Permanentnim radom to se zaista može postići, ali i posjetitelji moraju više voditi brigu o okolišu i smeće odlagati na za to predviđena mjesta”, kazao je predsjednik Ronilačkog kluba “Bosna” Sarajevo Hrvoje Gavrančić.

Naglasio je da će njihovi ronioci i dalje, bar jednom godišnje, provoditi slične aktivnosti s ciljem očuvanja Boračkog jezera i njegovih prirodnih vrijednosti.

Grad Konjic ovom prilikom uputio je zahvalu Ronilačkom klubu “Bosna” na uspješnoj suradnji i provedenim aktivnostima na jezeru, najavljujući podršku i u narednim godinama.