Koncertom klasične glazbe u Mostaru počeo Napretkov tjedan kulture

Koncertom klasične glazbe, na kojem je nastupio tamburaški orkestar Misericordia, u ponedjeljak navečer u Mostaru je otvorena manifestacija Napretkov tjedan kulture.

Koncert je održan pod dirigenstkom palicom Davora Markote, a na njemu su nastupili solisti prof. Brigita Šilić (klavir), prof. Nikolina Šušak (flauta), prof. Monija Jarak Mikulić (mezzosopran), Sara Brkić (violina) te Nika Gadžić (violina).

Dopredsjednik Hrvatskog kulturnog društva (HKD) Napredak – Glavne podružnice Mostar Miroslav Landeka kazao je kako se ove godine slavi 30 godina od obnove rada HKD Napredak, dodavši kako večeras otvorena manifestacije doprinos obilježavanju te obljetnice.

Izrazio je nadu da će Napretkov tjedan kulture postati tradicionalna manifestacija, na razini cijelog Napretka, te kazao kako se ovim tjednom, prije svega, želi poručiti kako nam svima treba više kulture i napretka.

Poruka ovog tjedna je da nam svima treba kulture, od dijaloga i poštivanja pa sve do uvažavanja, i svima nam treba napretka. Mislim da su to dvije ključne riječi koje nam nedostaju i koje trebamo promovirati, ustvrdio je Landeka.

U programu Napretkovog tjedna kulture od 9. do 14. ožujka planirana je izložba Ciklus Conjuctio Magna autorice Kristine Ćavar, zatim Korizmeni koncert na kojem će nastupiti Katedralni mješoviti zbor Marija, predstavljanje zbirke poezije Crta na dlanu autorice Vande Babić te okrugli stol Izazovi modernog hrvatskog jezika.