Utorak, 18 lipnja, 2024

Koncert na dan ukopa Srebreničana je sramota

Must Read

Sramota je da se 11. srpnja kada ukopavamo svoju braću, djecu, očeve, organizira koncert u crkvi u Srebrenici, kazao je danas koordinator obiljažavanja 17. godišnjice genocida nad Bošnjacima “Sigurne zone Srebrenica” i v.d. načelnika Općine Srebrenica Ćamil Duraković u povodu održavanja manifestacije “Petrovdanski dani” koja bi, po najavama, trebala biti organizirana 11. srpnja.

Duraković podsjeća da su općinske vlasti Srebrenice odobrile proračun za ovu manifestaciju, ali da su tek uoči početka “Petrovdanskih dana” dobile plan i program aktivnosti u okviru manifestacije.

“Organizatori su očigledno odlučili da na dan kada mi ukopavamo 520 nevinih žrtava genocida, u centru Srebrenice održe koncert. Jako mi je žao da je Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Srpske, kao nadležna institucija odobrilo plan održavanja manifestacije kao takav”, kazao je Duraković.

Koordinator kampanje “Glasat ću za Srebrenicu” Emir Suljagić istakao je da Ministarstvo unutarnjih poslova RS-a, s ministrom Stanislavom Čađom na čelu, odobravanjem koncerta u centru Srebrenice na dan ukopa žrtava genocida, ali i svakodnevnim kršenjima ljudskih prava aktivista Građanske inicijative “Glasaću za Srebrenicu” i građana Srebrenice nesrpske nacionalnosti, podriva mir i sigurnost na području općine Srebrenica.

“Čin odobravanja koncerta u centru Srebrenice naročito je skandalozan zbog toga što je općepoznato da su ljudi u Srebrenici osjetljiviji na dan 11. srpnja, nego inače. Moram reći da mi iz Građanske inicijative “Glasat ću za Srebrenicu” nismo nimalo iznenađeni ponašanjem MUPRS-a koji i ovim činom nastavlja praksu narušavanja sigurnosti građana BiH na području Srebrenice”, zaključio je Suljagić.( Fena)

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

NE POŠTUJE NITI KRALJA CHARLESA: Je li Murphey Cikotić baš morao doći na proslavu njegovog rođendana?

Rođendan kralja Charlesa proslavljen je i u BIH. Tu su se skupili uglednici koji nešto predstavljaju i nešto korisno...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -