Published On: Pet, lip 24th, 2022

Koncert – klavirski recital još jednog od uspješnih Napretkovih stipendista prof. mr. Ivana Perkovića

U godini u kojoj Hrvatsko kulturno društvo Napredak slavi svoj veliki jubilej i to 120. godina od utemeljenja Društva, godini u kojoj ovo Društvo bogatim kulturnim sadržajem i manifestacijama slavi vrijedan i predan rad, slijedeći svoju humanu misiju i ljubeći čovjeka, te pokazujući svu svoju raskoš i veličinu, najavljujemo i koncert jednog od napretkovih bivših stipendista prof. mr. Ivana Perkovića, a koji će kao recital biti izveden na klaviru u ponedjeljak 27. lipnja 2022. godine i to u Domu Oružanih snaga u Sarajevu s početkom u 19,30 sati.

Prof. mr. Ivan Perković je rođen u svibnju 1995. godine u Sarajevu. Završio je Osnovnu muzičku školu „Mladen Pozajić“ Sarajevo u klasi prof. Dženane Hadžisadiković i to kao Učenik generacije na odsjeku klavir. Svoje školovanje nastavlja u Srednjoj muzičkoj školi na odsjeku za klavir u klasi prof. Angeline Bojović-Pap, te maturira u klasi prof. Senke Hasanagić. Diplomirao je i magistrirao na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Sarajevu u klasi van. prof. mr. Nihada Kreče. Dobitnik je priznanja Zlatna značka Sveučilišta u Sarajevu i proglašen najboljim studentom I. ciklusa studija Muzičke akademije Sveučilišta u Sarajevu, te je trećerangirani student  Sveučilišta u Sarajevu s prosjekom ocjena 9,96 po završetku I. ciklusa studija.

Također je dobitnik i Dekanove nagrade Muzičke akademije Sveučilišta u Sarajevu za ostvarene uspjehe na I. ciklusu studija i doprinosu u radu Muzičke akademije. Tijekom magistarskog studija bio je student-demonstrator na Odsjeku za klavir, harfu, udaraljke i srodne instrumente. Pedagoško iskustvo stječe kao profesor klavira u Srednjoj muzičkoj školi Sarajevo i u JU Osnovnoj muzičkoj školi „Mladen Pozajić“ Sarajevo.

Tijekom proglašenja stanja nesreće izazvanom pandemijom COVID-19, Nastavničko vijeće OMŠ „Mladen Pozajić“ imenuje ga za administratora škole – online nastava, eDnevnik, organizacija i realizacija online koncerata. Trenutno pohađa IT Akademiju u Sarajevu – smjer mrežni administrator. Tijekom školovanja bio je stipendista Sarajevske županije kao talentirani učenik za postignute izvanredne rezultate, stipendista Republike Hrvatske, stipendista općine Novo Sarajevo i stipendista HKD „Napredak“. Od strane Federalnog ministarstva za obrazovanje i znanost nagrađen je kao najbolji student Muzičke akademije u akademskoj 2016./2017.godini.

U tijeku školovanja osvojio je osam prvih nagrada na Federalnim i međunarodnim natjecanjima u disciplinama klavir solo, klavir četveroručno i kamerna glazba. Na Međunarodnom EPTA natjecanju mladih pijanista u Osijeku osvojio je šesto mjesto. Na Međunarodnom pijanističkom natjecanju mladih pijanista „Davorin Jenko“ u Beogradu 2016. osvojio je treće mjesto i brončano odličje. Na 4. međunarodnom festivalu „Bistrički zvukolik“ u Mariji Bistrici 2017. osvojio je prvu nagradu solo i srebrno odličje i prvu nagradu sa kamernim ansamblom „Quadrifoglio“.

Tijekom školovanja svirao je na mnogim koncertima od kojeg se izdvaja koncert otvaranja Sarajevske zime sa Sarajevskom filharmonijom 2017. godine. Usavršavao se na seminarima i masterclassima kod eminentnih profesora i pedagoga: Boris Kraljević, Jokut Mihailovič, Vladimir Bočkarjov, Aleksandar Serdar, Ida Gamulin,Đuro Tikvica, Rita Kinka, Ruben Dalibaltayan, Massimo Gon, Stijn De Cock, Philippe Devaux.

Tijekom školovanja bio je studentski aktivist, a nakon školovanja nastavlja biti aktivan u oblastima društvenog, akademskog i kulturnog aktivizma.

S ponosom Vas pozivamo da uz zvuke klavira zajedno zakoračimo u predivnu lipanjsku noć i uživamo u svemu što je pripremio ovaj mladi, vrijedni, talentirani i izvanredni, Napretkov, sarajevski, naš, Vaš i samo svoj prof. mr. Ivan Perković./HMS/

guest
2 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Đikan
Đikan
1 mjesec prije

Mirni UJKE macekovci ..

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Đikan
1 mjesec prije

Ša je bekane, otiđi i vidi klavir.