Konaković ugostio pisca koji veliča islamske teroriste

Predsjednik Skupštine Sarajevske županije Elmedin Konaković i lider stranke Narod i pravda prošlog tjedna je napravio pravi skandal kada je u županijskoj Skupštini ugostio pisca i novinara Muhameda Mahmutovića, koji javno veliča islamske teroriste.

Sugovornici “Glasa Srpske” smatraju kako je Konaković, koji je donedavno bio perjanica SDA, svojim potezom pokazao da napuštanjem SDA nije napustio politiku te stranke i njenog lidera Bakira Izetbegovića, koji je u Predsjedništvu BiH svojevremeno organizirao prijem za po zlu čuvene ratne zapovjednike tzv. Armije BiH Atifa Dudakovića i Nasera Orića.

Šef Kluba zastupnika Ujedinjene Srpske i član Povjerenstva za sigurnost Narodne skupštine RS Kostadin Vasić kaže kako nije nimalo iznenađen činjenicom da se za štovatelje terorista prave prijemi u institucijama u Sarajevu.

-Tome se mogu čuditi samo polovni Srbi koji su trenutno u službi Sarajeva. To je nastavak terorizma i podrške terorizmu i od strane dijaspore i vlasti u Sarajevu. Zato nije isključeno da će se ponoviti napad kao što je onaj u Zvorniku, jer je dokazano da postoje kampovi u kojima se obučavaju teroristi za napade na RS – kaže Vasić.

On dodaje kako je riječ o nastavku politike onih koji su svojevremeno u Predsjedništvu BiH raširenih ruku dočekivali Nasera Orića, Atifa Dudakovića.

Njegovo mišljenje dijeli i samostalni zastupnik u NSRS Nebojša Marić, koji kaže kako je predsjednik sarajevske županijske Skupštine pružanjem gostoprimstva osobi kao što je Mahmutović poslao jako ružnu poruku cjelokupnoj javnosti.

-Zbog takvih stvari je potpuno jasno zašto u Sarajevu ima više Kineza nego Srba. Ne vjerujem da Konaković nije znao koga prima u goste, ali i da nije znao, to nije opravdanje, jer je poslije toga morao da se ogradi od izjava svog gosta u kojima veliča teroriste – kaže Marić.

I dok uglavnom Srbi komentiraju Konakovićev potez, ni Hrvati nemaju puno razloga za drugačija mišljenja. U ostalom, upravo je Kanaković sa svojim koalicijskim partnerima formirao vladu u kojoj nema Hrvata, čime je poslao jasan znak kako za njih nema mjesta u Sarajevu, prenosi ero.tel

O Mahmutoviću i njegovom skandaloznom postu i komentaru na Tweeteru se oglasila i Slobodna Bosna čiju izjavu prenosimo u cijelosti:

SKANDAL U KANTONALNOJ SKUPŠTINI: Konaković primio navodnog pisca Muhameda Mahmutovića koji javno poziva na likvidacije i terorizam!

Na kraju oglašavanja na twiteru pisac Muhamed Mahmutovič se obraća čitateljima prilično neobičnom, pa i prijetećom porukom : “Komentarištete bez uvreda, block mi je pri ruci”. Imajući u vidu njegove javne pozive na tihu osvetu, likvidacije i opravdanje terorisičkih zločina, ne bi iznedilo da je ovom svetom ratniku iz Švedske pri ruci i “glock”, simpatična, smronosna pištoljčina! Od kakvog se, po vlastitom priznanju, ne odvaja ni Elmedin Konaković.

“Ja sam za tihe likvidacije… Ja bih osnovao odrede za tihe likvidacije, da i među nama pobiju one koje nas koče i vode krivim putem”. Ovim se riječima Muhamed Mahmutović, književna zvijezda bosanskohercvegovačke dijaspore, koji živi u Švedskoj, obratio 13. decembra prošle godine publici na vrlo dobro posjećenoj tribini, promociji svojih sabranih djela u Vogošći koju je organizirala proselefijska organizacija “Tempo” .

Prema izvještaju portala “The Bosnia Times”, publika je na ove Mahmutovićeve radikalne pozive reagirala upozoravajući ga da se “sve snima”, ali da to nije nimalo pokolebalo ratobornog pisca Mahmutovića. On je spremno uzvratio: “Neka snima“, nakon čega je nastavio u istom tonu opravdavajući teroristički napad na policijsku stanicu u Zvorniku iz 2015.godine kada je Nerdin Ibrić ubio policajca Dragana Đurića i ranio dvojicu njegovih kolega.

“Vidjeli ste slučaj u Zvorniku… Svi su njega (Ibrića) proglasili teroristom! Vika, buka…Naši političari prvi krenuli. Pucanj u državu! Ahmaci naši! To je bila čista osveta. Dabogda se onom momku ruka pozlatila. Amin!”, poručio je Mahmutović na šta mu je iz publike odgovoeno na isti način.

Muhamed Mahmutović rođen je u Cazinu, a već duže vrijeme živi u, kako naglašava u svojim knjigama i javnim govorancijama “u idiličnoj Švedskoj”. Objavio je više romana u kojima se bavi novijom istorijom Bosne i Hercegovine, ratom, stradanjem Bošnjaka, agresijom, genocidom. Na književnim tribinama i javnim istupima ispoljava ekstremni radikalizam, otvoreno poziva na osvetu, tajne likvidacije ne samo bošnjačkih neprijatelja, nego i izdajica unutar vlastitog naroda. “The Bosnia Times” ga je nazavao “bošnjačkim Breivikom”. Uprkos tome, na prošlim izborima njegov zemljakSenad Šepić stavio ga je na listu svoje stranke Nezavisni blok i to za Parlament BiH.

Muhamed Mahmutović, kako se vidi po njegovim tekstovima i fotografijama, ovih dana boravi u Sarajevu, obilazi Sarajevo Film Festival, a iskoristio je priliku da jučer posjeti Elmedina Konakovića, predsjedavajućeg Skupštine Kantona Sarajevo i lidera stranke Narod i pravda.

Predsjedavajući skupštine Kantona Sarajevo, Elmedin Dino Konaković, primio je u posjetu obinog pisca i saslušao njegove prijedloge”, pohvalio se Mahmuović, koji je našao lijepe riječi za svog uglednog domaćina. “Mogu o njemu ovi “nedodirljivi” pričati šta hoće, ali je on za njih Džeko!”