Srijeda, 17 srpnja, 2024

Konačno ugašen džihadistički blog na bosanskom- Vijesti Ummeta

Must Read

vijesti-umeta-595x340 (1)– Famoznom islamističkom blogu Vijesti Ummeta, putem kojeg su veličane strahote u režiji terorističke organizacije Islamska država, trenutno nije moguće pristupiti. Na adresi vijestiummeta.wordpress.com navedena je poruka da je blog arhiviran ili suspendiran zbog kršenja uvjeta korištenja.

Vijesti Ummeta su prvo funkcionisale kao portal, koji je također promovirao aktivnosti terorista, te je ugašen. Potom su se fanatici koji stoje iza ideje širenja straha i mržnje preselili na multiblog platformu kompanije WordPress, gdje su, konačno – suspendirani.

Prethodno je ugašen i veći broj Facebook stranica i Twitter naloga Vijesti Ummeta.

“Nezavisne novine” su, podsjetimo, do sada ukazale na niz prijetećih poruka koje je neumorno postavljao administrator huškaške online-stranice. “Naša braćo, vi se sada spremajte, prsluke s bombama pripremajte, dosta nam je poniženja bilo, u ponosu mi ćemo da živimo”, glasila je jedna od poruka u video-snimku objavljenom prije par mjeseci na spornom blogu, a kojom su bh. građani pozvani na krvoproliće.

Postupci onih koji stoje iza Vijesti Ummeta zgrozili su javnost i kada je na toj stranici veličano pogubljenje hrvatskog državljanina Tomislava Salopeka, koji je ubijen u kolovozu prošle godine, nakon što je otet u Egiptu, gdje je radio. “Ovo je završetak hrvatskog državljanina i svakog tko se poigrava s Islamskom državom”, objavile su tada Vijesti Ummeta./HMS/

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Ljubuški – ponuda uz Trebižat sve primamljivija

Ljubuški privlači sve više gostiju sa svojom ponudom na Trebižatu. Kravica ili Koćuša odavno su poznata odredišta ljubitelja prirode...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -