Published On: Čet, velj 24th, 2022

„Komšije krvati, morate platiti za ovo… Onaj pas ustaški iz hgi nek zna da ovo nismo zaboravili”

Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore je  nedavno obavijestilo dopisom, pored brojnih institucija, i Zaštitnika Ijudskih prava i sloboda, zbog govora mržnje prema Hrvatima i ostalim manjinskim narodima u Crnoj Gori na društvenim mrežama, koje su se mogle pročitati na portalu IN4S

Hrvatsko nacionalno vijeće je  nedavno obavijestilo dopisom, pored brojnih institucija, i Zaštitnika Ijudskih prava i sloboda, zbog govora mržnje prema Hrvatima i ostalim manjinskim narodima u Crnoj Gori na društvenim mrežama, koje su se mogle pročitati na portalu IN4S.

„Najoštrije osuđujemo poticanje portala In4s na raspirivanje nacionalne, vjerske i svake druge mržnje prema hrvatskome narodu u Crnoj Gori, i to ne po prvi puta, time što dopuštaju objavu komentara s eksplicitnim prijetnjama, uvredama i najvulgarnijim primitivnim kvalifikacijama prema Hrvatima” – stoji, između ostalog,  u priopćenju HNV – a institucijama.

U dopisu HNV – u  Zaštitnika  Ijudskih prava i sloboda stoji  kako  je  „neprihvatljivo iznošenje komentara na portalima koji pozivaju na nasilje, diskriminaciju, mržnju, netoleranciju a koji su takve sadržine da stigmatizuju lice ili grupu lica zbog ličnog svojstva. Govor kojim se širi i podstiče mržnja i nasilje prema određenoj grupi lica zbog njene identiteske pripadnosti predstavlja zloupotrebu slobode“.

Što se tiče komentara na portalu In4s Zaštitnik je mišljenja da je u „konkretnom slučaju došlo do povrede odredbe člana 9a Zakona o zabrani diskriminacije i predstavlja osnov za ograničenje slobode izražavanja iz člana 47 Ustava Crne Gore i člana 10 Evropske konvencije za zaštitu Ijudskih prava i osnovnih sloboda, zbog čega daje sljedeće preporuke In4s – u:

PREPORUKE

IN4S

–    da ukloni sporne komentare bez daljeg odlaganja;

–    da ubuduće ažurno prati sadržaje komentara na portalu i oni koji sadrže govor mržnjeukloni, u zakonom predviđenom roku

–    In4s je dužan da obavijesti  Zaštitnika o mjerama i radnjama poduzetim na izvršenju datih preporuka u što kraćem roku“.

Komentari kao: „Komšije krvati, morate platiti za ovo: ovaj pas ustaški iz hgi nek zna da ovo nismo zaboravili i da sljedeći put nećemo stati kod dubrovnika.”

„Komšije krvati, morate platiti za ovo… Onaj pas ustaški iz hgi nek zna da ovo nismo zaboravili i da sljedeći put nećemo stati kod dubrovnika”; „Jednog dana dace Bog nece postojati hrvati pa da ne dijelimo nas jezik ni sa kim” , zaista nisu primjereni kako ni za medijski prostor tako niti bilo gdje drugo te se nadamo da nećemo biti u prilici čitati komentare slične navedenim.

Izvor: radiodux.me

guest
nije obvezno
18 Komentari
Inline povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Krešimir ...

Hahahaha čuj neće stati kod Dubrovnika hahahahaha ovo je jedan od onih što je ukrao daljinski i mislio da je to videorekorder hahahahaha

Četi

Budaletina ali vjerujem srpska. Crnogorci su naučili lekciju. Ako buđu srali biti će granatiranja s mora sve do cetinja.

Tekbir za Borisa Džonsona!

Ovo je pisao musliman 😎 ! Trebam li crtati ili je sve jasno?

legitimni uzepe politiĆar

A sta,ovih takozvanih hrvata ima i u CG??

Anonimac

Ima ima hvala Bogu, pored vas novorođenih nacija odavno

Baljak

Boka kotorskska turčine i bokelji. Čime se ti možeš pohvaliti defom i vrećom za pljačku.

Baljak

Smrdolino ima od davnina a vas talibana tek od nedavno.

Ćakija

Pa ljudi moji, je li to moguće, tresu se tribine, ove Hrvate niko ne voli.

Bruce Lee 🐉🐲

Mi Hrvati ,bukvaru libo nas taki..dali nas netko voli ili ne ,kmee

1 year ago zadnji put uredio Bruce Lee 🐉🐲
Baljak

Svi ih mrze.Nije ni čudo čete uvijek grade pobjede u miru a muslimi ne mogu zaboraviti da su bili pavelićevo cvijeće.

Krešimir ...

Potu,rad moja samo da naglasim , ako će se Hr. I srb. Tući ,to će biti kad vas ne bude…..JEL JASNO OSUN,EĆENA IZDAJNI,ČKA BA,GRO !!!

Šaćir soros

Krešo Ima jedan problem…Popu Šimi u Listici papiga pobegla

Baljak

Ti si našao hođin dudliš.

Lijevo Sloboda desno Fashizam

Nije moguce ali ovdje vlada ljubav izmedju Srba i Srba oko Listice Doduse ovo je proruski portal ali necemo u sitnice

Bruce Lee 🐉🐲

Lijevo su pavijani

Lijevo Sloboda desno Fashizam

Mama ti je pavijanka

Mećanje

Pokviću, ne pravi više U grafite na svome autu. To je antifashizam.

Tmujo

Kada je jna napala Hrvatsku tada se ponosni crnogorski narod dao na šivanje vreća i krenuo na epohalnu krađu svega Hrvatskog. Od televizora do
Šporeta idr. To mu nije prvi ali zasigurno zadnji put. Sada je mornarica u našim rukama pa će se pripetavat po herceg novom Budvi i ulcinju. Nisu oni ništa drugačiji od bošnja. Sirotinja čim vidi priliku ide u pljahu.