Published On: Uto, ruj 14th, 2021

Komšić smatra da je Schmidt opasnost za bošnjačke ciljeve u BIH

Jedan od bošnjačkih članova Predsjedništva BiH Željko Komšić govorio je o današnjem sastanku s visokim predstavnikom u BiH Christianom Schmidtom te je iznio detalje i dojmove s ovog susreta. Na početku je Komšić naveo kako su se razgovori odnosili na aktualnu situaciju u BiH, ali i u regiji.

“Mogu reći da se nismo složili oko nekih stvari, naročito kada je riječ o rješenjima za izmjene Izbornog zakona. Moj dojam je da on preferira rješenje Fuleovog modela što je vrlo opasno po budućnost naše vizije BiH jer je jedna vrsta stvaranja etničkih teritorija, ali o ovom pitanju će svakako još biti mnogo rasprava”

Kako je naveo Komšić, tijekom razgovora s Christianom Schmidtom, inzistirao je na potrebi provedbi svih presuda Europskog suda za ljudska prava.

“Inzistirao sam na presudama Europskog suda za ljudska prava kao i na mišljenju Europske komisije o realizaciji 14 prioriteta. Po meni su to stvari o kojima bismo trebali razgovarati s predstavnicima međunarodne zajednice. Dotaknuli smo se ovoga što se događa kada je riječ o odnosima BiH i Srbije, neselektivnom hapšenju, o tome da Srbija ne isporučuje ratne zločince, čak da ih skrivaju, što će svakako zakomplicirati razvoj odnosa, tj. ući ćemo u fazu kada se nećemo moći pohvaliti bilateralnim odnosima”, rekao je Komšić, prenosi Klix.ba.

Komšić je također istaknuo kako se tijekom sastanka našao u čudnoj situaciji jer je Schmidtu morao objašnjavati razlike između Otvorenog Balkana i Berlinskog procesa.

“Ono što me začudilo jest to da sam se u trenutku našao u situaciji da objašnjavam razliku između Berlinskog procesa i Mini Schengena, tj. Otvorenog Balkana. Imao sam dojam da moram objašnjavati da su sve zemlje regije pristupile Berlinskom procesu i da se tu stvari rješavaju i da je sve što se događa s Otvorenim Balkanom samo dupliranje posla, ali u smanjenom opsegu, jer ne sudjeluje svih šest zemalja već samo tri. Što se mene tiče, Schmidt je visoki predstavnik i naravno da ćemo surađivati. Ja sam mu rekao da će u meni imati suradnika koji će mu iskreno reći stvari kako jesu i bez skrivenih igara i to očekujem od njega. Vidjet ćemo što će biti, dogovorili smo se da ostajemo u kontaktu”, naglašava Komšić.

Također, Komšić je izjavio kako smatra da Schmidt još uvijek nema kompletnu sliku o stanju u BiH.

“Polazim od pretpostavke da on (Christian Schmidt op.a.) ima pravo na svoj politički stav i da je možda došao s predodžbama koje ne odgovaraju realnosti i da se stvari drugačije događaju. Rekao sam mu da ima ovlasti i za nametanje Izbornog zakona, ali da snosi odgovornost za posljedice. Predali smo mu papir koji se tiče dekriminalizacije izbornog procesa tj. ono što bi trebalo učiniti da bi BiH dobila poštenije izborne rezultate”, pojašnjava Komšić i ističe kako je Schmidtu potrebno vrijeme kako bi dobio jasnu sliku o situaciji u BiH.

“Moj dojam je da njegova slika o BiH nije kompletna i da bi to sklopio treba mu još nekoliko puzli kako bi se stekla ukupna slika o stanju u državi. Pojasnio sam da u BiH želimo da važi sve ono što važi i u Njemačkoj i očekujem da ljudi koji dolaze iz takvih društava shvate to, da su bitni pojedinci i njihova prava jer na tome počiva Europa, a ne na kolektivnim pravima bilo kakvih grupa”, govori Komšić.

Tijekom sastanka, kako navodi Komšić, osvrnuli su se i na priče o mirnoj disoluciji BiH o kojoj pojedini političari govore.

“Vlada Njemačke je ranije rekla da sve ovo što mi živimo u BiH jednostavno postaje problem jer se kod nas priča o konstitutivnosti počinje koristiti o disoluciji, i rekao sam mu da je Dodik primjer toga. Kada govorimo o mirnoj disoluciji onda se razgovori o takvom pitanju kod nas odvijaju puškama, tenkovima i topovima i to apsolutno ne može biti provedeno”, objašnjava Komšić.

Na kraju, Komšić se osvrnuo i na odlazak Angele Merkel u Beograd te je poručio kako je to znak da Merkel daje podršku politici Aleksandra Vučića.

“Njemačka kancelarka je odabrala takav format susreta, ne znam zašto. Kod Vučića je otišla da mu da još jednom podršku što smatramo da je loše i da šalje loše signale, ali to je tako. Ne vidim drugi razlog zašto je kancelarka išla Vučiću na noge osim toga. Kao kompenzacija tom susretu odabran je susret s ostalim premijerima u Tirani i Tegeltija je otišao na taj susret”, naveo je Komšić.

Poručio je također da se od Srbije ne može praviti gazda na Balkanu te da sve zemlje moraju imati ravnopravan tretman.

“Od takve ozbiljne zemlje kao što je Njemačka i ozbiljne osobe kao što je Merkel očekujete da su dobro informirani i da im je teško iznijeti pogrešnu sliku. Nemam dileme da u institucijama u Berlinu nedostaju neke informacije, samo je pitanje što je cilj te politike. Ako je cilj praviti od Srbije regionalnog šefa, to neće ići. To sam rekao i Schmidtu. Možemo biti jednaki i samo na toj osnovi možemo razgovarati. Nema više gazda na Balkanu”, poručio je na kraju jedan od dvojice bošnjačkih članova Predsjedništva./HMS/

guest
66 Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare
Vratite nam Inzka
Vratite nam Inzka
1 godina prije

Meni ovaj Švabo nikako nije simpatičan…

Hvo..zauvjek..
Hvo..zauvjek..
Šta ti kažeš na ovo?  Vratite nam Inzka
1 godina prije

Prvo i osnovno skinuti komšićoglua,drugo izborni zakon 3 fed jedinica,ostavit inzkov zakon a dodat zakon r Rs koji su oni uveli kao kontru i plus za spominjanje uzp i negiranje zločina,daljeprocesuirati jedno oko tisuću muslimanski zločina nad hrvatima i srbima jer do safa ili su oslobođeni ili mizerni par god za stravične zločine nad druga dva naroda i sudit prema onom istom kriteriju kojim su oni presuđivali srbe i hrvata muslim sudike,zaprijetit babinom da se odrekne terorista isila ili ga izbacit iz politike,đžafera strpat i osudit za zločine, tek tad će ovdi bit mir i blagostanje 3 naroda 3 federalne jedinice stim da jedna ima RS, te ostavit da narod živi normalno to je jedini izlaz i spas za ovu tkz bejhauuu…što prije to scmid uradi to bolje za nas i njega ili pat pozicije u nedogled…

Atom
Atom
Šta ti kažeš na ovo?  Hvo..zauvjek..
1 godina prije

za 20g. bi nas napali zbog bogatstva 😀

Hvo..zauvjek..
Hvo..zauvjek..
Šta ti kažeš na ovo?  Atom
1 godina prije

To i sad rade kao braća im samo malo umotani i maskirani u podobne hrvate i srbe uvijek je bilo domaći izdajnika ,koji se prodaše za judine škude..haaa,ohooooo

Vratite nam Inzka
Vratite nam Inzka
Šta ti kažeš na ovo?  Hvo..zauvjek..
1 godina prije

A znaš li ti koliko smo mi uložili u Inzka i sad nam ga din dušmani smijeniše?! Nije ni Inzko baš bio zlatan ali ovaj je živi Sotona i neprijatelj islama, nemoj ti mene zavlačiti!

Blanka
Blanka
Šta ti kažeš na ovo?  Hvo..zauvjek..
1 godina prije

Svasta si nadbrobio bez slova kako ces se rijesiti komsoglua?

Risovčanin
Risovčanin
Šta ti kažeš na ovo?  Vratite nam Inzka
1 godina prije

Gargamel

Anonimac
Anonimac
1 godina prije

Hahaha stvarno ovaj klaun od komsica nekonta da mu je odzvonilo, schmit mu dva puta u njusku kaže da je završio a on upurno, pa scmit ne zna,pa nije dobro upućen, on nekonta, konju jedan čovjek je i te kako upućen i te kako konta prilike u bih,e papak pa gdje si ikad vidio svabu da je došao radit svoj posao a da nekonta ubleho jedna ograničena, lijepo ti je rekao od stupi ili ću te silom maknuti idiote jedan

Last edited 1 godina prije by Anonimac
Mali SDA taliban
Mali SDA taliban
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
1 godina prije

Šnjoko ne konta. Šnjoko i dalje prosipa priču za one ko što je i sam. On vjeruje u tu priču.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Mali SDA taliban
1 godina prije

Ne vjeruje, nego pokušava šanersku ublehu. Zna on odlično što priča. Vakat ubleha je izdimio.

Atom
Atom
1 godina prije

Kako se hinjski pripreti Šmitu… ko biva vi cete snositi posljedice ako nametnete izborni zakon pravedan za hrvate. Ne rece bakirov podguz koje su posljedice. Da se otrezni?

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Atom
1 godina prije

Brezbeli, uhljeb bi i dalje profitirao na neustavnosti. On je kao bitniji od ustava. Doša mu Nijemac da mu protumači ustav bih. Plaho fini vakat.

Uskok
Uskok
1 godina prije

Sejdo dali si imao predodžbu da razgovaraš sa dva visoka predstavnika u tvom stanju vidiš u duplo ili bijele miševe. Superhik

Muftija-ZHK
Muftija-ZHK
1 godina prije

Uskoro džamija u Širokom brijegu pod pokroviteljstvom našeg predsjednika.

Risovčanin
Risovčanin
Šta ti kažeš na ovo?  Muftija-ZHK
1 godina prije

To uskoro mački o rep objesi , armija BiH islamiska teroristička organizacija.

Atom
Atom
Šta ti kažeš na ovo?  Muftija-ZHK
1 godina prije

Vaš predsjednik i respiratore bolesnim krade hahaha i on da je napravi

Hvo..zauvjek..
Hvo..zauvjek..
Šta ti kažeš na ovo?  Muftija-ZHK
1 godina prije

Niš problem ako su u njoj muslići isti kao u vrijeme mrzlog nam Josipa hahaaa ohohooo,budemo vam i burke skinuli samo polako,strpljivoooo hajhaaaa,ohhooo

ŠAHBAZ
ŠAHBAZ
Šta ti kažeš na ovo?  Muftija-ZHK
1 godina prije

AMIN

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Muftija-ZHK
1 godina prije

Uskoro vas predsjednik kajla komsica u po džamije dok hodža razvlaci kajlu uz ezan, aaaaaahhhhaaaaummmmdammmnnn egberr

Last edited 1 godina prije by Anonimac
Jao ti ga nama
Jao ti ga nama
1 godina prije

Komušgolu nikako da spakuje u onu svoju tikvu ispunjenu alkoholnim parama da je prošlost,ujedno je provaljeno kmečanje periguza,ali nikako ni oni da skontaju da EU neće dati talibaniju,jednom ste zabili nož u leđa Hrvatima,više nećete,puno ste se us..rčili,samo da sada kvalitetno ne naj..ete,neće vas više nikada Croati spašavati.

Zoki
Zoki
1 godina prije

Koji je ovo paradoks kada izvor problema, Komšić, razgovara o problemu kojeg on uzrokuje. Zar to u najmanju ruku nije sukob interesa? A da paradoks bude još veći, Komšić u četiri oka razgovara sa osobom koja taj problem rješava, VP Šmitom. Zar to nije utjecaj na instituciju VP u donošenju odluka?

Mene kliču Haso_2
Mene kliču Haso_2
Šta ti kažeš na ovo?  Zoki
1 godina prije

ma Šmidt ti je poljoprivrednik a ne pravnik, valjda se bar u prirodno đubrivo razumije …

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Mene kliču Haso_2
1 godina prije

Polahko samo, vidiš kako sve dolazi na svoje mjesto.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Zoki
1 godina prije

Men se sve čini- osjetio neustavni kraj svoje ere – neustavnosti. Da je bilo ustavnosti i zakonitosti- ovo je odavno trebao da spriječi SIP-CIK BiH.

Risovčanin
Risovčanin
1 godina prije

Komšić bosanski šargan ,usta puna otrova.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Risovčanin
1 godina prije

Tjesan mu vakat sa Visokim.

Anonimac
Anonimac
1 godina prije

Međunarodni sud u Haagu je presudio političkom vodstvu Republike Srpske i Hrvatske Republike Herceg-Bosne, prvima za genocid i UZP, a drugima za UZP koji je uključivao etničko čišćenje i drugo po međunarodnom pravu najteže zlodjelo poslije genocida – ratni zločin protiv čovječnosti.
KRAJ PRICE.
Ajmo kmecanje 1,2,3,4 sad…

Atom
Atom
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
1 godina prije

zaboli nas ona stvar za politicke sudove koje ne priznaju SAD i Izrael. Kada oni pošalju svog gradžanina na taj sud onda mi se javi. Alahimanet i kiseli tamo 😀

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Atom
1 godina prije

javio se prvi kmecavac…kmeeeK.

Atom
Atom
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
1 godina prije

hahaha koji ti blecak. Ali dobro, mora ovdje biti neko i smješan

ŠAHBAZ
ŠAHBAZ
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
1 godina prije

Tuđmanova HRHFOSNA PREDPORAZOM DEMONTIRANA NA ZAHTJEV PAPE I KLINTONA..GENOCIDNA TVOREVINA RS CEKA SUDIJU I DRUGO POLUVRIJEME..
INZKO IDE SVIJETLA OBRAZA PRIVREMENO JE SAČUVAO GENOCIDNU TVOREVINU TZV RS SLIJEDI PRAVNA BITKA ILI PRAVA…MISLI SVABICA DOBITI RUSKI PLIN PREKO LEDJA BOSNJAKA…MALO MORGEN..OVO NIJE 1939…U KOJOJ SU SRBI I HRVATI IMALI SPREMNE VAZALE PAVELICA I NEDICA…KOMŠIĆ I SLICNI NJEMU CE DA VODE BOSNU I BOŠNJAKE…

Atom
Atom
Šta ti kažeš na ovo?  ŠAHBAZ
1 godina prije

stidi se… musliman a u 18h a vec pijan i u ostalom… što piješ ako ti škodi?

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  ŠAHBAZ
1 godina prije

Čak šestorica terorista koji su izveli teroristički napad na Svjetski trgovinski centar u New Yorku i Pentagon bili su pripadnici Armije Bosne i Hercegovina, brigade El-Mudžahed, ili su nakon rata bili obučavani u kampovima na teritoriji BiH. Khalid al-Midhar, pilot koji se zrakoplovom zabio u WTC u New Yorku i Muhamed Ata, koji poginuo tijekom terorističkog napada, bili su pripadnici Armije Bosne i Hercegovine brigade El-Mudžahed i imali su putovnicu BiH,koju im je dao SEFIK DZAFEROVIC navedeno je u Izvještaju zajedničke Komisije američkog Senata i Kongresa neposredno nakon terorističkih napada 11. rujna.

U ožujku 2004., utvrđeno je da je i drugi pilot, Navak Elhamzi, također sudjelovao u ratu u BiH kao pripadnik brigade El-Mudžahed.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
1 godina prije

Jebote takav sud u guzicu.pa tko o cemu ti o sudu.aj razligu

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
1 godina prije

Čak šestorica terorista koji su izveli teroristički napad na Svjetski trgovinski centar u New Yorku i Pentagon bili su pripadnici Armije Bosne i Hercegovina, brigade El-Mudžahed, ili su nakon rata bili obučavani u kampovima na teritoriji BiH. Khalid al-Midhar, pilot koji se zrakoplovom zabio u WTC u New Yorku i Muhamed Ata, koji poginuo tijekom terorističkog napada, bili su pripadnici Armije Bosne i Hercegovine brigade El-Mudžahed i imali su putovnicu BiH,koju im je dao SEFIK DZAFEROVIC navedeno je u Izvještaju zajedničke Komisije američkog Senata i Kongresa neposredno nakon terorističkih napada 11. rujna.

U ožujku 2004., utvrđeno je da je i drugi pilot, Navak Elhamzi, također sudjelovao u ratu u BiH kao pripadnik brigade El-Mudžahed.

never baklava
never baklava
1 godina prije

Ako je Sejdino kmečanje stvarno, a ne tek dogovorena finta, onda su Bošnje fasovali veliki jazuk. Za ispunjenje njihovih velikobošnjačkih želja nema im više juke box Inzka.

Šućur Allahu – i bošnjačkim privilegijeama konačno je ramazan stigao 🙂

Last edited 1 godina prije by never baklava
Atom
Atom
Šta ti kažeš na ovo?  never baklava
1 godina prije

Iskustva sa ovim VP nam nisu dobra pa nam je teško povjerovati da može doci netko koga velikobošnjaci ne mogu kupiti… ali evo događa se nešta. Bice dobro inšala!

never baklava
never baklava
Šta ti kažeš na ovo?  Atom
1 godina prije

Teško će za Bošnje kao ranije više biti na tacni serviranih prigoda, kad su ih saudijsko-katarskim dukatima kupovali.

Čak 25 godina imali su fore, za što god su htjeli. Ali Hrvati i Srbi zainatili se i nisu se htjeli samopoubijati.

Sada se u Europi i kod Amera ozračje promijenilo. Dosadilo im štititi kukulek luzere. Posljedično ni Visoki nije više moguć kao ranije – bahati svemoćnik.

Bošnjama će svakim novim danom sve bolnije i bolnije biti, jer ih sustiže strašna kletva – Dabogda imao, pa nemao. Teško je, ako ne i nemoguće, s konja na magarca se naviknuti. Možda zbog toga dio isfrustriranih Bošnja na kraju pukne kao kokica u vreloj rerni.

Bumo vidjeli. Do tada na stražu i ostati budan.

Last edited 1 godina prije by never baklava
vitina
vitina
1 godina prije

Kad ova pijana hulja izjavi ovo;
Ja sam mu rekao da će u meni imati suradnika koji će mu iskreno reći stvari kako jesu i bez skrivenih igara i to očekujem od njega.”
U tome i jeste problem što on ne govori stvari kakve jesu, nego kako bi on htio da jesu, i konstantno igra podmukle skrivene igre skrojene u najdubljim jamama bošnjačkog unitarizma.

kresimir
kresimir
1 godina prije

kako je lijepo danaqs biti osunecena HRVATSKA prodana guba. UZIVO gledaju kako su nastali!!!!!!! za ove gluplje ,vas djeda je nekad bio komso,

Tvrle
Tvrle
1 godina prije

Evo, dio transkripta razgovora Komšića i Šmita. Komšić govori prevoditeljici: “Slušaj bona, pitaj ti njega mogu li ja računati da primam platu još četiri godine. Ide vrijeme, sad će i penzija, prosjek i znate. Moja žena i ćerka su navikle da mi idemo na skupa ljetovanja, zimovanja, službeni auto, a ja ne znam ništa drugo da radim, nego da ovako šupljiram, ma nemojte molim vas, Dodik i Čović će se snaći, oni imaju drugi biznis, a šta ću ja. Ne treba meni puno, niegdje ne putujem, niko me ne zove, ne idem ni do Hercegovine, ni do Banja Luke, tu do Visokog, do Bugojna na mezu, i to je sve. Nemojte, molim vas!”

Atom
Atom
Šta ti kažeš na ovo?  Tvrle
1 godina prije

nece mu trebati. Valjda je i pored pijancenja svjestan kako završavaju oni koji su obavljali prljave poslove za njihov đihad. Ko se ne uci na tuđem iskustvu loše ce proci a možda i glavu izgubi

Hvo..zauvjek..
Hvo..zauvjek..
Šta ti kažeš na ovo?  Atom
1 godina prije

Da istina,samo da podsjetim mip tkz bih,i ona krmača nad krmačama upozorava sve koji su ratovali za tkz bejha da ne putuju u R.SRBIJU a ja dodajem i RH.uskoro jer će biti uhićeni i procesuirani za zločine za koje nisu do danas odgovarali,to se odnosi na one iz tkz armi bejhaa,to nebitno za one koji su ratovali protiv bejha srbe i hrvate tj.pripadnici vojske RS.i bratskog HVO.koji su prvi suprostavili talibanskim arapskim domaćim isilom na ovim prostorima prije 30 g. hahaaa,ohooooo

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Hvo..zauvjek..
1 godina prije

Hrvatsko Državno tužiteljstvo u prosincu prošle godine proslijedilo je Tužiteljstvu BiH kaznenu prijavu protiv 16 bošnjačkih časnika, među kojima su i generali Sefer Halilović, Vehbija Karić, Selmo Cikotić i Amir Kubura.
Kako se navodi, časnici se koji se terete za ratne zločine nad Hrvatima, uglavnom na prostoru srednje Bosne i sjevernog dijela Hercegovine.

ŠAHBAZ
ŠAHBAZ
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
1 godina prije

Srebrenica je ZAJEDNICKI SRPSKO HRVATSKI ZLOCIN SAMO STO SU DIREKTNI IZVRŠIOCI SRBI A HRVATI INDIREKTNI I SUUČESNICI

Vis maior
Vis maior
Šta ti kažeš na ovo?  ŠAHBAZ
1 godina prije

Vidis.pa da ste se branili srebrenice nebi bilo.vojsku ste prebacili na srednju bosnu.napadajuci hrvate.i na hercegovinu.htjeli ste malo do “mora”e pa nece da moze.sami ste si krivi.nemate ni more a ni srebrenicu.a ni srednju bosnu.

AC/DC
AC/DC
Šta ti kažeš na ovo?  Vis maior
1 godina prije

Hrvati su krivi što su branili središnju bosnu.
Zato se desila Srebrenica!

Anonimac
Anonimac
1 godina prije

Plaho izvjesno- boss uhljepu ne pasa priča o ustavnoj konstitutivnosti naroda i njenoj dosljednoj primjeni. Lešario na rupama zakona u tri mandata-vazda malo. Trebao bi i četvrti put- nećeš razbojniče.

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Anonimac
1 godina prije

… šo bi rekao jedan pošteni razbojnik iz zg-eja

Anonimac
Anonimac
1 godina prije

Ša je ba ovo Nijemac čita lekciju iz ustavne konstitutivnosti naroda !?
Nemere Baketov ahbab ponovo šanirati ustav ? Ljudi moji, jel ovo moguće ?
Onaj komentator sa tisuću nickova ima da odalami ko kokica . Ekber !

Blanka
Blanka
1 godina prije

Poručio je također da se od Srbije ne može praviti gazda na Balkanu te da sve zemlje moraju imati ravnopravan tretman.”

Kako da BiH ima jednak tretman sa ostalim zemljama Balkana kada u BiH strani suci sjede u sudovima i OHR u instituciji visokog predstavnika predstavlja autoritet iznad Ustava BiH. Ovaj se opet nalok’o lose brlje

Anonimac
Anonimac
Šta ti kažeš na ovo?  Blanka
1 godina prije

Sada više nije bitno što šaneri, put je jasan- dosljedna primjena ustavnosti. To u daljnjem znači- izmjene izbornog zakona bez šanerski prevara, da se dugome bira predtsavnik. Samo takav smjer spašava BiH.

never baklava
never baklava
Šta ti kažeš na ovo?  Blanka
1 godina prije

Hajd’, za ovo imaš i od mene jedan lajk.

Last edited 1 godina prije by never baklava
Anonimac
Anonimac
1 godina prije

“Moj dojam je da njegova slika o BiH nije kompletna i da bi to sklopio treba mu još nekoliko puzli kako bi se stekla ukupna slika o stanju u državi. “

Kojih bolan puzli- pa nije valjda da Visokog predstavnika držiš za predškolski uzrast, sa igračkama iz vrtića ? Ovaj vokabular samo govori- koju su razinu izabrali Bošnjaci, za svoga drugog predtavnika u Predsjedništvu.

Hrvat iz Bosne
Hrvat iz Bosne
1 godina prije

Komšić je totalno izgubio kompas ,BiH nikad neće biti “njemačka”

SreBos
SreBos
1 godina prije

Ova pjandura moze biti samo predstavnk muslimana. Saner, krimos, alkoholicar, populist, lazljivac, nekako prljav i lojav, tajni ljubitelj čvaraka i slanine kao i braca mu… Treba mu poslije svega zabraniti da izlazi iz trokutistana 23%.

ŠAHBAZ
ŠAHBAZ
Šta ti kažeš na ovo?  SreBos
1 godina prije

E koju ti travu brstis,ma mijesas trave pročitati pažljivo šta si napisao…ili umjesto musliman napiši kršćanin nešto bi se slozilo

AC/DC
AC/DC
Šta ti kažeš na ovo?  ŠAHBAZ
1 godina prije

Čovjek u žurbi zaboravi veliko M!

Anonimac
Anonimac
1 godina prije

Promjenile se međunarodne okolnosti talibaneri! Sa vizom ćete jedino moć u HZHB! 😀

Papiga
Papiga
1 godina prije

Bolan precjednice nikoga niti nicega. Kad su velika raja igrala nogomet/futbal onda su mala raja gledala sutila i ucila. Ti kao da si se igrao sa curicama klikera. Teeeeski komplexi nize vrste. Razligu bolan.

Mali SDA taliban
Mali SDA taliban
1 godina prije

Zbogom, Sejdo!

Anonimac
Anonimac
1 godina prije

Povuče vodu schmit i zatvori poklopac od wc, ode gohvno gdje mu je mjesto