Published On: Sri, srp 14th, 2021

Komšić ponovno poistovjetio Bošnjake i BiH, komentirao i Milanovićeve izjave

Komšić je ponovno poistovjetio Bošnjake i BiH te neizravno priprijetio bh. Hrvatima zbog Milanovićevih izjava.

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović svojim potezima stalno provocira daljnje rasprave između dvije zemlje – ocijenio je danas u izjavi za Fenu drugi bošnjački član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednik Demokratske fronte (DF) Željko Komšić.

Kako je istaknuo drugi bošnjački član Predsjedništva, Milanović je došao u Bosnu i Hercegovinu izvrijeđao ne samo Komšića personalno nego i državu koju je posjetio, kazavši da je BiH Europskoj uniji “predzadnja rupa na svirali”. Komšić je tu izjavu shvatio kao uvredu, iako je riječ o činjenično istinitoj izjavi.

Ne moramo posebno objašnjavati kako bi to izgledalo u normalnim odnosima dvije zemlje, ali pošto su odnosi između BiH i Hrvatske takvi kakvi jesu, a sve su nego normalni, mi živimo s takvim stavovima šefa nama susjedne države koje iznosi u našoj kući – kazao je Komšić. Pri tom je po tko zna koji put poistovjetio Bosnu i Hercegovinu s bošnjačkom politikom. Nisu naime odnosi BiH i Hrvatske uopće loši, štoviše ,jako su dobri. Loši odnosi postoje između bošnjačke politike i svih onih s kojima imaju ikakvoga kontakta, pa tako i Hrvatske.

Komšić dodaje kako se suzdržavao od komentara ne želeći “gasiti vatru benzinom” jer smatra da Milanoviću iz nekog razloga trebaju svađe.

No, sve što je tijekom posjete uradio je bilo neprimjereno, smatra Komšić, stavovi koje je iznosio o BiH u BiH su neprimjereni, ali ipak najveću štetu napravio je Hrvatima u BiH.

On je ovdje došao, sve to izgovorio, jedan dio političara koji za sebe vole reći da su hrvatski političari je to pozdravio. Milanović se spremio, otišao i ostavio nas ovdje da gasimo vatre i zapravo je učinio medvjeđu uslugu prije svega Hrvatima u BiH onima u čije ime se zaklinje – stava je Komšić.

Ipak bez obzira na sve to, Komšić najavljuje da će nastaviti da se ponaša kao pristojan čovjek jer je svjestan potrebe da odnosi između BiH i Hrvatske budu što bolji, budući da su dvije zemlje veoma vezane geografski jer dijele najdužu granicu, ali povezane su i ličnim vezama.

Milanović je tijekom posjete BiH rekao kako neće doći u Sarajevo sve dok u Predsjedništvu BiH sjedi Željko Komšić kojeg s pravom ne smatra legitimnim predstavnikom Hrvata u BiH, budući da je izabran dominantno bošnjačkim glasovima.

bild.ba

guest
nije obvezno
0 Komentari
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x