Published On: Sub, ruj 15th, 2018

KOMŠIĆ BI TREBAO SMANJITI S ČAŠICOM: Pozvao na rušenje Daytona zaboravivši na američke sankcije

“Probosanske stranke i stranke građanske ljevice moraju odbaciti  konstitutivnosti naroda”, kazao je prije dva dana predsjednik Demokratske fronte Željko Komšić pozivajući na rušenje Ustava BIH, državnog poretka i Daytonskog sporazuma.

 

Šutnja koja je potom uslijedila iz OHR-a i SAD ambasade među većinom građana BIH izazvala je šok i nevjericu. Na trenutke smo posumnjali da OHR i SAD protektiraju unitarnu politiku i rušenje Daytona kada se radi o Komšiću.

No već dva dana nakon bilo je jasno da Komšićeva izjava nije niti malo toplo primljena u Washingtonu. State Department najavio je skore sankcije svim BH političarima koji zazivaju kršenje Daytona.

Konstitutivnost je naime  ključ Daytona i ključ stabilnosti BIH.  U SAD-u to jako dobro znaju.

Ukidati Bošnjacima konstitutivnost u RS-u, nakon svega što im se dogodilo u RS-u, značilo bi osim toga i  legalizaciju genocida nad njima u RS-u.

No Komšiću ne trebaju glasovi Bošnjaka u RS-u. On puca na bošnjačke glasove u FBIH.

Zna li prosječan Bošnjak da bi ukidanjem konstitutivnosti nestalo kolektivnih prava bošnjačkog naroda u Srpskoj?

Zašto Komšić želi ukinuti konstitutivnost za koju se najviše zalagao prvi među Bošnjacima – Alija Izetbegović? I to na Ustavnom sudu BIH.

Kako Komšić misli igrati ulogu bošnjačkog člana predsjedništva a vodi politiku potpuno suprotnu Alijinoj?

Hoće li mu Sarajevo oduzeti Zlatni Ljiljan?

Pored korumpiranosti Komšić sada zadovoljava oba uvjeta za US sankcije.

Još od 2010-e godine Komšić krije aferu Arifhodžić, kada je korupcijom omogućio članu svoje partije i svom prijatelju,  da zaradi stotine tisuća maraka upošljavajući ga preko veze, na mjesto koje mu po zakonu ne pripada. Radi se o nepotizmu. Korupciji. Nezakonitom namještanju poslova. US poltiika to ne voli.

Od prije dva dana Komšić je i najljući  zagovornik rušenja Daytona. Ljući od Dodika.

Svi uvjeti su tu.

Sad konačno i BIH javnost ima priliku vidjeti je li US politika u BIH nepristrana kako tvrde.

Kupimo si kokice. I uživajmo.

PS: HNS je prije par dana objavio i da je Željko Komšić na popisu napisao da nije Hrvat. Nego da pripada Ostalima. Što znači da je nesvjesno, svojom kandidaturom rješio i slučaj Sejdić Finzi. On je dokaz da netko tko pripada Ostalima, ne da nije diskriminiran, nego je privilegiran. Nije li Komšić upravo kao pripadnik “Ostalih” bio 8 godina član Predsjedništva BIH?

Zbog  ove činjenice da je službenim izjašnjavanjem kao “Ostali” Komšić praktično srušio presudu Europskog suda za ljudska prava, i dokazao da su Ostali u BIH privilegirani, Sejdić i Finzi već su, par mjeseci, kako piše portal Rasbrkavanje.ba  ljuti na Komšića.

No kako se radi o plaćeničkom, režimskom portalu, kojeg plaćaju sumnjivi strani fondovi s Istoka,vijest treba uzeti s rezervom.

Poskok.info

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare