Ponedjeljak, 27 svibnja, 2024

KOLIKO JE UZELA, A VRAĆA NAM MRVICE: Trinaest općina dobilo od Federalne vlade milion KM

Must Read

Trinaest općina u Federaciji BiH dobili su jedan milion KM poticajnih sredstava za izgradnju poduzetničke infrastrukture za 2012. godinu.
Ugovore za izgradnju poduzetničke infrastrukture s Federalnim ministarstvom razvoja, poduzetništva i obrta potpisali su načelnici općina Vitez, Ilijaš, Žepče, Stolac, Cazin, Sanski Most, Livno, Usora, Bihać, Orašje, Odžak, Ljubuški i Široki Brijeg.
“Ovo je skromni poticaj Federalne vlade da ovim sredstvima pomogne općinama u izgradnji industrijskih zona i tehnoloških parkova da bi se prostor FBiH učinio konkurentnijim za strana i domaća ulaganja. To je i preduvjet za razvoj malih i srednjih poduzeća i prije svega otvaranje novih radnih mjesta” , izjavio je Sanjin Halimović, ministar razvoja, poduzetništva i obrta FBiH.
Pomoć općinama na ovaj način radi se u kontinuitetu svake godine, a ima općina koje su do sada dobile i 500.000 maraka za izgradnju industrijskih zona, dodao je ministar Halimović.
Sredstva koje je dodijelila Vlada FBiH kombiniraju se sa sredstvima koja se dobiju od međunarodne zajednice, nevladinog sektora za razvoj malih i srednjih poduzeća. Prošle godine zahvaljujući ovim sredstvima koje je dala Vlada otvoreno je 130 novih radnih mjesta, a toliko novih radnih mjesta očekuje ministar da se otvori i sljedeće godine.
Općina Vitez dobila je 80.000 KM za poticaj od Federalne vlade i načelnik Advan Akeljić rekao je da će ta sredstva biti utrošena na izgradnju servisnog puta čime će se poboljšati komunikacija unutar poslovne zone u Vitezu.
Načelnik Općine Ljubuški Nevenko Barbarić kazao je da je njegova općina dobila 70 tisuća maraka i to će utrošiti za otvaranje nove poslovne zone.
Osim poticaja predviđenih za razvoj infrastrukture lokalnih zajednica Ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta dodjeljuju i sredstva za opstanak i rast, malih poduzeća, uvođenje sustava kvalitete, poticaj udrugama, komorama i obrazovnim institucijama.
Ministarstvo proračunskim sredstvima podržava i inovacije, tehničko usklađivanje, poticaje tradicionalnim i starim obrtima, stipendiranju učenika za obrtnička zanimanja, poticaje poduzetništvu žena i mladih i subvencioniranju kamata na poduzetničke kredite.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Mladić razbijenom bocom pokušao ubiti 59-godišnjaka na Trgu bana Jelačića

Hrvatska policija je uhitila, a zatim i hospitalizirala 18-godišnjaka koji je sinoć oko 23 sata na središnjem zagrebačkom trgu,...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -