Published On: Pon, kol 24th, 2015

Kolegij SDA prihvaća ulazak SBB-a u vlast?

Predsjednik Saveza za bolju budućnost BiH Fahrudin Radončić na svom Twitter profilu ponovio je u kratkim crtama ono što je izjavio prije dva dana u Mostaru nakon sastanka s liderom HDZ-a, Draganom Čovićem, da bi stranka na čijem je čelu mogla postati dio nove političke koalicije okupljene oko Stranke demokratske akcije (SDA) i Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH.
“BiH, ako želi da opstane, očigledno zahtjeva kompromis svih, uključujući i mene i gospodina Izetbegovića i Čovića”, napisao je Radončić na svom Twitter profilu.
Prema informacijama Slobodne Bosne, Kolegij SDA danas će razmatrati ovu ponudu koja je očito ranije bila dogovorena i najvjerojatnije će načelno odgovoriti poziitivno. Dvije stranke, SDA i SBB, formirat će stranačka izaslanstva koja će pripremiti teren za kasniji razgovor stranačkih šefova, Bakira Izetbegovića i Fahrudina Radončića, koji bi se mogli sastati početkom sljedećeg tjedna i potpisati koalicijski sporazum, pod uvjetom da se prethodno definiraju i usuglase ključne odredbe koalicijske platforme čiji je temelj ranije usvojena reformska agenda.
Koalicija SDA i SBB podrazumijevala bi rekonstrukciju vlastri na svim razinama, od županija do Vijeće ministara BiH, pri čemu bi Komšićev DF preselio u oporbu a poziciju ove stranke preuzeo bi Radinčićev SBB i Jerlagićeva Stranka za BiH (na federalnoj razini).
Koalicijski partner iz Republike Srpske na državnoj razini i dalje bi bio Savez za promjene, piše sarajevski tjednik./HMS/

14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare