Petak, 19 srpnja, 2024

Klub Bošnjaka traži od Dragane “da dokaže” da je Bošnjakinja, pokrenuli mehanizam zaštite vitalnog nacionalnog interesa

Must Read

​Alija Tabaković, predsjednik Kluba izaslanika bošnjačkog naroda u Vijeću naroda RS, kazao je da je ovim imenovanjem povrijeđen veto Bošnjaka, te će u sljedećim procedurama tražiti da Čavka dokaže da je Bošnjakinja, prenose Nezavisne novine. “Klub Bošnjaka je donio odluku o pokretanju zaštite vitalnog nacionalnog interesa na odluku o izboru za člana UO RTRS za osobu Dragana Čavka. Danas je bio posljednji rok da pokrenemo veto”, kazao je Tabaković.

Podsjeća da po Zakonu o javnom servisu RS, u Upravnom odboru RTRS-a, moraju biti članovi iz reda Srba, Hrvata, Bošnjaka.

“Narodna skupština RS je na prijedlog Komisije za izbor i imenovanja imenovala iz reda bošnjaka Draganu Čavku, koja se po našim saznanjima dosad izjašnjavala kao Srpkinja, a ona je predložena na poziciju koja pripada Bošnjacima. Slijedeći te informacije Klub Bošnjaka je odlučio da pokrene veto da bi se utvrdilo tko je u stvari Dragana Čavka, je li Bošnjakinja ili nije. Mi ne znamo njenu nacionalnost”, rekao je Tabaković za “Nezavisne novine”.

Na ovaj način, od imenovanja Dragane Čavke u UO RTRS-a još uvijek nema ništa, jer sada slijedi proces sazivanja sjednice Vijeća naroda RS na kojoj će se odlučivati je li došlo do povrede veta.

Ako se utvrdi da nije, ovo pitanje ide pred Zajedničku komisiju Narodne skupštine RS i Vijeća naroda RS, a ako i tu ne bude postignuta suglasnost, onda se sve šalje pred Ustavni sud Republike Srpske.

- Advertisement -

74 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

74 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

ZABRANJENA VERZIJA: Izgleda da su izbačeni dijelovi pjesme koji pozivaju na ustanak Hrvata u BIH. Prvi ih donosimo!

Tko je izvršio pritisak na Thompsona ne znamo, no mi smo upravo dobili izrezane dijelove pjesme koja je izišla...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -