Utorak, 25 lipnja, 2024

KLJUČ PROTUSLAVENSKOG ZLA LEŽI U AUSTRIJI: Njihov kancelar želi ogradu duž istočne granice EU sličnu onoj između Meksika i SAD-a

Must Read

Nehamer je za Bild rekao da bi ograda “trebalo da bude veoma visoka i da ide duboko u zemlju, ali i da je treba strogo kontrolirati i s tehničke i kadrovske točke gledišta”, jer je to jedini način da se zaustavi ilegalna migracija.

On je objasnio da će svoje znanje podijeliti sa drugim zemljama u EU, poput Bugarske. Prema njegovom mišljenju, strogo zaštićena vanjska granica EU je “neophodna za slobodni šengenski prostor i odbranu od terorizma”.

Nehamer je već nekoliko puta pozivao na izgradnju ograda na spoljnim granicama EU, a u vezi s budućim samitom Europskog vijeća na ovu temu rekao je da je razvoj migracija dramatičan. Prema njegovim riječima, na Bliskom istoku ima nekoliko milijuna izbjeglica i migranata, a neki od njih su opet izgubili sve u nedavnom zemljotresu u Turskoj i Siriji.

Njegove izjave već su kritizirale opozicijske socijaldemokrate (SPÖ). Predstavnik za sigurnost SPÖ-a Reinhold Einwallner optužio je Nehammera i njegovu stranku ÖVP da se bave samo sloganima, a ne rješenjima. Prema mišljenju socijaldemokrata, promjena sistema azila na nivou EU je neophodna, ali prema Einwallneru, ÖVP bi to trebao blokirati.

Opozicijski ekstremno desni Slobodnjaci (FPÖ), međutim, pozvali su na strože mjere na austrijskim granicama. Lider FPÖ Herbert Kickl rekao je da kancelarka treba da prestane da prebacuje odgovornost na EU. Prema liberalima, potrebno je zamrznuti procedure azila, a Austrija mora postati “tvrđava”, navodi APA.

- Advertisement -

13 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

13 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

NASLOV KOJI STE VJEROJATNO VEĆ 1000 PUTA PROČITALI: “Ministrima EU je jasno da je Dodik jedini krivac”

Ministar vanjskih poslova BiH Elmedin Konaković izjavio je za Fenu iz Luksemburga da je na današnjem sastanku ministara vanjskih...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -