KLJAKO: Nisam krao glasove, sud je jedini mjerodavan da kaže tko je kriminalac

“U Općinskom sudu sam izvadio uvjerenje da protiv mene nije vođen krivični postupak! Taj papir je primjer da ima pravne države! Nisam krao glasove! SIP nema nadležnost da nekog optuži da je vršio zloupotrebu, to je medijski spin! Sud je jedini mjerodavan da kaže tko je kriminalac! Za pet minuta sam sve spinove razvalio! Neozbiljno je od Stojanovića da govori kako ima pouzdane informacije s terena da sam krao glasove; to su tračevi! Imam dokumente, dokaze! Vladajući moraju biti svjesni da će buduće generacije zapamtiti njihove poteze!. Ovo je gostujući na face tv kazao Anel Kljako, kandidat NES-a za ministra trgovine FBiH.

Doda je kako potpredsjednik F BiH Igor Stojanović širi tračeve i laži!

-2010. godine sam bio najmlađi zastupnik u Skupštini HNŽ! Nisam imao potrebu ući u bilo kakve nesigurnosti i neregularnosti. Imam stabilno glasačko tijelo! Bio sam savjetnik Radončića; mijenjao sam ga na pregovorima s Izetbegovićem i Čovićem! Savjetovao sam Radončića o temama nacionalne sigurnosti! Nisam htio srušiti Guzinu za gradonačelnika… zato trpim spinove. NES i SBiH su mogli istrgovati poziciju u Vijeću ministara da su htjeli! Mi nismo trgovci! Imamo principe i stavove! Ne držimo ništa u svojim rukama, osim što javno držimo do potpisanih sporazuma s našim partnerima, kazao je Kljako, te dodao:

“Nisam tražio poziciju ministra; nisam tražio nikakvu poziciju! Stranka me delegirala. Naravno da nisam ništa dobio; imam sve kompetencije! Nismo izdali Osmorku; svaki put smo glasali u skladu s dogovorom! Kafanske priče nisu za ozbiljne politike! Nikšić se neće umoriti pet do dvanaest i otići sa SDA. Ako SDP želi da formira vlast sa SDA, nemamo problem s tim”./HMS/