Kličko brani četiri pojasa protiv poljskog diva: ‘Ovu će borbu svi pamtiti!’

Teškaški prvak u IBF, WBA, WBO i IBO federacijama Vladimir Kličko branit će svoja četiri pojasa protiv Poljaka Mariusza Wacha. Ovaj put prvak neće imati prednost što se tiče fizičkih predispozicija. 32-godišnji Poljak tjelesno je čak i premoćniji Kličku mlađem: visok je 202 centimetra (Vladimir 198) i ima raspon ruku od 208 centimetara (Vladimir dva centimetra manje).

 

Statistika Mariusza „Vikinga“ Wacha je besprijekorna, u 27 borbi zabilježio je jednako toliko pobjeda, od čega 15 nokautom. No, bilo je još boraca koji su „na papiru“ izgledali opasno, a u ringu nisu uspjeli baciti u probleme velikog Vladimira.

”Trebalo je vremena i truda da dođem do ovih naslova. Spreman sam 100% da obranim pojaseve još jednom”, poručio je Kličko, dok je njegov suparnik najavio kako je spreman na sve.

”Znam da će biti teško. Bit će to 12 rundi, spreman sam na tehničku borbu. Napravit ću sve kako bih uzeo Kličkove titule. Ovu će borbu boksački fanovi pamtiti.”

Wach ima dovoljno iskustva, a ima li moći preoteti Vladimiru Kličku njegova četiri pojasa svjetskoga prvaka, provjerite u subotu u izravnom prijenosu naNovoj TV i OYO.hr.

Borbu Kličko – Wax gledajte UŽIVO na Novoj TV i OYO.hr ove subote od 22.30.

Vladimir Kličko (Foto: Pixsell)Vladimir Kličko (Foto: Pixsell)