Published On: Sat, Sep 5th, 2015

Kineske tvrtke zainteresirane za zajedničke projekte s BiH

covic_2_2Čović je zahvalio upravama obje tvrtke za srdačan doček. Podržao je svako nastojanje kineskih tvrtki da započnu ili nastave sve projekte koji su od obostrane koristi, a vode daljnjem razvitku BiH.
Posljednjeg dana službenog posjeta Narodnoj Republici Kini, predsjedatelj Predsjedništva BiH Dragan Čović susreo se, na odvojenim sastancima, s predstavnicima tvrtke “ZTE” (ZhongXing Telecommunication Equipment Co.) i kineske državne tvrtke “CMEC” (China Machinery Engineering Corporation), priopćeno je iz Predsjedništva BiH.
Predstavnici uprave tvrtke “ZTE” su u razgovoru istaknuli dosadašnje rezultate tvrtke i mogućnost daljnjeg unapređenja gospodarskih odnosa na polju telekomunikacijske opreme i mrežnih rješenja, kao i mobilne telefonije, s tvrtkama u Bosni i Hercegovini.
Državna tvrtka “CMEC” jedna je od najvećih svjetskih tvrtki u energetskom sektoru. Uprava je u razgovoru iskazala zainteresiranost za zajedničke projekte na obnovljivim izvorima energije, kao i konkretne prijedloge suradnje.
Čović je zahvalio upravama obje tvrtke za srdačan doček. Podržao je svako nastojanje kineskih tvrtki da započnu ili nastave sve projekte koji su od obostrane koristi, a vode daljnjem razvitku Bosne i Hercegovine, te generiranju novih potencijala u energetskom i telekomunikacijskom sektoru.
Dnevnik.ba