Published On: Sat, Sep 5th, 2015

Predsjedništvo BiH sutra o Obaminom pozivu na summit vođa u borbi protiv ISIL-a

sjednica-20.8.15Na sjednici Predsjedništva BiH koja će biti održana sutra u Sarajevu trebao bi biti razmatran poziv predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Baracka Obame, upućen predsjedavajućem Predsjedništva BiH, za učešće na samitu vođa u borbi protiv ISIL-a i nasilnog ekstremizma koji će biti održan 29. rujna u New Yorku.
Na predloženom dnevnom redu je i razmatranje pisma predsjednika NR Kine i glavnog tajnika UN-a, upućenog predsjedavajućem Predsjedništva BiH, za učešće na Susretu svjetskih vođa o rodnoj ravnopravnosti i osnaživanju žena koji će biti održan 27. rujna u New Yorku.
Također, planirano je i razmatranje pozivnog pisma predsjednika Republike Turske, upućenog članovima Predsjedništva BiH, za službenu posjetu Republici Turskoj krajem 2015., zatim poziva za učešće na Međunarodnoj konferenciji na visokoj razini – Politika neutralnosti Aškabat – Turkmenistan 12. prosinca 2015., te Prijedloga odluke o prihvaćanju sporazuma i određivanje potpisnika za Sporazuma o osnivanju fonda zemalja Zapadnog Balkana, – Trgovinski sporazum između Bosne i Hercegovine i Gruzije.
Predsjedništvo BiH trebalo bi razmatrati i davanje odobrenja za zaključivanje Memoranduma o suradnji u području mladih između Ministarstva civilnih poslova BiH i Ministarstva školstva, znanosti, istraživanja i športa Republike Slovačke, zatim Sporazuma o provedbi zajedničke platforme o upravljanju podacima za razvitak regionalnog sustava ranog upozoravanja i analize rizika “Granična straža”, kao i poziv predsjedavajućeg Predsjedništva BiH glavnom tajniku NATO-a za posjetu BiH, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.