Srijeda, 24 travnja, 2024

KESIĆ: Nerealno da Amerika od EU preuzme vodeću ulogu u BiH

Must Read

BANJALUKA – Šef Predstavništva Republike Srpske u SAD Obrad Kesić ocijenio je da će predsjedniku Srpske Miloradu Dodiku na narednim izborima koristiti ignorantski odnos pojedinih američkih diplomata, čija kritika često može se pokazati kao pozitivna slika koja govori o tome da političar radi u korist svog naroda.

Navodeći da američke aktivnosti na Balkanu često ugrožavaju interese Srba, Kesić je ocijenio da nisu realne najave po kojima bi SAD u ovoj godini preuzele od EU vodeću ulogu u rješavanju problema u BiH, te dodao da iza takvih tvrdnji stoje politički krugovi u Sarajevu.

On je za “Euroblic” rekao da SAD ima mnogo važnijih i prečih problema od BiH, navodeći da su u SAD rijetke informacije o dešavanjima u BiH i Srpske, ali da postoji mnogo aktivnosti nevladinih institucija i lobista, kao i bivših američkih diplomata koji su se angažirali za interese Bošnjaka ili Albanaca.

Kesić je ocijenio da srpska dijaspora ima mnogo potencijala, ali da se u velikoj mjeri isključila iz javnog života u SAD, jer je razočarana politikom Amerike prema Srbima, kao iu politiku Srbije.

“Međutim, svi podržavaju opstanak i jačanje Republike Srpske, a otvaranje Predstavništva Srpske je most između njih i Srpska. Na taj način smo im dali novu energiju, zajedno sa brojnim našim organizacijama u SAD”, naglasio je Kesić.

– See more at: http://translate.googleusercontent.com/translate_c?depth=1&hl=hr&ie=UTF8&prev=_t&rurl=translate.google.com&sl=sr&tl=hr&u=http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Kesic-Nerealno-da-Amerika-od-EU-preuzme-vodecu-ulogu-u-BiH-225311.html&usg=ALkJrhi5cbLHHt6gItxd8UhjLlGR86BatQ#sthash.rtBK920N.dpuf

0 0 votes
Article Rating
- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Tko nam to predlaže rezoluciju o Srebrenici?

Službeno to su Njemačka i Ruanda. No praktično, to je SR Njemačka. Zemlja koja u ovoj priči ima dvojak...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -
14.7K
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x