Utorak, 16 srpnja, 2024

KAŽE IVANIĆ: Živko Budmir i zamjenici će promijeniti stranku?

Must Read

BANJA LUKA – Predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Mladen Ivanić ustvrdio je danas kako bi moglo doći do rekonstrukcije i Federalne vlade i da bi „neki od potpredsjednika tog entiteta mogao promijeniti svoju stranačku pripadnost“.

Pozivajući se na, kako je rekao, svoju dobru obaviještenost, dodao je da nije nemoguće da „neki od potpredsjednika promijeni svoju stranačku pripadnost“.

On kaže kako bi jedini odgovor SDA u novonastalim okolnostima bio da ne dozvoli promjenu Federalne vlade.

-Tu će na testu biti stranačka lojalnost predsjednika i potpredsjednika FBiH. Kako je sve moguće, a ovo ne pričam bez osnova, neki od potpredsjednika ili predsjednika mogli bi malo promijeniti svoju stranačku pripadnost, kazao je Ivanić.

-Tu je moguće svašta jer će najmanje biti politike, ideologije i principijelnih vrijednosti , a najviše interesa, pritisaka i kombinacija, rekao je Ivanić, prenosi Fena.

Komentirajući najnovije turbulencije na bošnjačkoj političkoj sceni , on je na pres-konferenciji u Banja Luci rekao kako ta događanja ne moraju biti sama po sebi loša.

-Ova najnovija koalicija nije ideološkog karaktera, nego koalicija u raspodjeli funkcija i u suštini je nastala da bi se sklonila SDA. Pretpostavljam da će nakon ovoga SDA zauzeti tvrđi stav i da će pokušati da uđe na prostor koji je do sada zauzimala Stranka za BiH. Moje je uvjerenje da će SDA otići u tvrđu nacionalnu opoziciju, a to bi moglo imati dugoročne implikacije na BiH, rekao je Ivanić.

Inače, Budimir, koji mora potpisati odluku o promjenama u Federalnoj vladi, rekao je kako će održati sastanke s predsjednicima stranaka te kako će, ako bude u prilici da odlučuje, prije svega će voditi računa o interesima građana i naroda u FBiH, ali i o stranci kroz koju je došao na poziciju.

-Moje odluke neće robovati nikakvim interesima, osim ovih koje sam rekao. A, to su okviri Ustava, interesa FBiH i građana FBiH, istaknuo je Budimir.

Također, mediji bliski Budimiru, pišu kako on ne misli odustati od dužnosti predsjednika Federacije.

Prema njihovim navodima Budimir smatra kako ”njegova misija na ovoj dužnosti nije završena sve do onog trenutka kada Hrvati napokon postanu jednakopravni u samoj vlasti” te da ”oni pod vodstvom Predsjednika Budimira nastavljaju sa svojom borbom sve dok se ne ostvare ta prava, jer u suprotnom sve ovo neće imati nikakvog smisla”.

bitno.ba
- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Nova “navodna” vijest iz Pariza

Inače prva verzija naslova na Index.hr bila je ovo: Do jutra možda bude da je u slučajnoj šetnji okrznut čuvar...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -