Četvrtak, 18 travnja, 2024

Kardinal Puljić: Povjerenstvo se ne protivi okupljanju hodočasnika u Međugorju

Must Read

Povjerenstvo je predalo konačno mišljenje o tome je li Međugorje mjesto ukazanja i svetište i može li kao takvo biti proglašeno.

Kardinal Vinko Puljić je za hrvatske medije rekao kako se ”ne zna stav Povjerenstva, već samo da se ne protivi da se u Međugorju kao mjestu vjere okupljaju hodočasnici-vjernici”.

Papa Franjo ima zadnju riječ o statusu Međugorja. A hoće li se i službeno pridružiti Fatimi ili Lourdesu mogli bi doznati već ove godine, piše Dnevnik.hr.

”Povjerenstvo je predalo Kongregaciji za nauk vjere rezultate našeg rada, onoga što smo mi kroz četiri godine radili kao međunarodna Komisija. Te rezultate Kongregacija će razmotriti i izraditi prijedlog Papi, a onda će Papa odlučiti kako će to riješiti. Ove godine mogu očekivati da će biti konačni stav Svetoga Oca. Mi kao Komisija smo vezani tajnom o načinu rada, o rezultatima rada”, rekao je Puljić.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Komentari
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Vidovićeva optužena za skrivanje Debevecova telefona

SARAJEVO - Tužiteljstvo BiH podiglo je optužnicu protiv sarajevske odvjetnice Vasvije Vidović (70) zbog počinjenja kaznenog djela sprječavanja dokazivanja...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -