Published On: Pon, stu 7th, 2016

Kardinal Bozanić i Čović razmotrili mnoga pitanja vezana za stanje Hrvata u BiH


Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić primio je u ponedjeljak, 7. studenog 2016. godine u Nadbiskupskom dvoru dr. Dragana Čovića, člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda hrvatskog naroda.
Kardinal Bozanić i dr. Čović u srdačnom su razgovoru razmotrili mnoga pitanja koja su vezana uz stanje Hrvata u Bosni i Hercegovini, priopćeno je iz Tiskovnog ureda Zagrebačke nadbiskupije.
Čović će se također sastati s vrhom vlasti Republike Hrvatske i razgovarati o euroatlantskom putu BiH, pitanju položaja hrvatskih branitelja, te izmjenama izbornog zakona u BiH kako bi se osigurala institucionalna ravnopravnost Hrvata u BiH.
Uhićenje 10 pripadnika HVO-a najvjerojatnije će biti jedna od tema sastanaka Čovića s predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović i predsjednikom Sabora Božom Petrovom, a prisustvovat će i Sjednici predsjedništva HDZ-a./HMS/

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>