Utorak, 25 lipnja, 2024

Karadžić traži razgovor s Ganićem, Čengićem i Garaplijom

Must Read

Bivši predsjednik Republike Srpske /RS/ Radovan Karadžić uputio je pismo veleposlaniku BiH u Nizozemskoj u kojem mu zahvaljuje za suradnju s njegovim timom obrane u Haagu i zatražio da mu bude osiguran razgovor sa nekadašnjim dužnosnicima ratnih muslimanskih vlasti.

Karadžić je zatražio da njegov  pravni savjetnik  Piter Robinson razgovara s ratnim  članom predsjedništva BiH  Ejupom Ganićem,  Hasanom Čengićem, koji je tijekom rata  bio zadužen za prikupljanje novca za nabavu oružja za potrebe Armije BiH, te Edinom Garaplijom, bivšim  operativcem  bošnjačke tajne službe AID.

On je izrazio uvjerenje da  svaki od ove trojice  možda ima informaciju koja može biti korisna za njegovu obranu u vezi s naporima tadašnjih muslimanskih vlasti  da okrive Srbe za zločine počinjene snajperskim napadima i granatiranjem Sarajeva. Ratne muslimanske vlasti time  su žrtvovali  vlastite građane da bi dobili međunarodnu intervenciju za svoju stranu u ratu, naveo je Karadžić.

„Osim toga, vjerujem da možda imaju informaciju u vezi sa švercom naoružanja u BiH i njegovu krajnju desetinaciju –  enklavu Srebrenica. S obzirom na činjenicu da su navedeni bili nekadašnji zaposleni u vladi tadašnje BiH, cijenio bih ukoliko bi stupili u kontakt s njima i osigurali razgovor kada god njima odgovara“, navodi se u Karadžićevom pismu veleposlaniku.

Haški optuženik, također, je uputio molbu Vladi Japana za upućenje poziva nekadašnjem specijalnom predstavniku  UN za Jugoslaviju Jasušiju Akašiju za razgovor s njegovim pravnim savjetnikom.

Karadžić je zatražio da bude  uvršten kao dokaz transkript razgovora sudskog vijeća i bivšeg ministra informiranja Republike Srpske  Velibira Ostojića 6. lipnja 2006. i transkript njegovog svjedočenja  na suđenju Momčilu  Krajišniku 3. i 4. srpnja 2006. godine.

Ostojić je umro 24. srpnja 2009. godine.( Srna)

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

PA COOL: Vahida Velić je djevojka iz našeg kraja a radi u svemirskoj agenciji!

Vahida Velić, zaposlena u Europskoj svemirskoj agenciji (ESA), svojim životnim putem i postignućima nadahnjuje mnoge. Danas se ova inženjerica...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -