Published On: Wed, Aug 5th, 2015

KAOS ISPRED VELEPOSLANSTVA RH U BEOGRADU: Šešelj zapalio šahovnicu, radikali Hrvatsku nazivaju ustaškom i lažnom državom


Ispred Veleposlanstva RH u Beogradu trenutno je pravi kaos. Kako piše blic.rs, čiji je reporter na licu mjesta, veliki broj policajac pokušava obuzdati pristaše Srpske radikalne stranke i lidera Vojislava Šešelja koji je pred okupljenom masom zapalio i hrvatsku zastavu.
Policija Šešelju ne došuta da drži govor na strani ulice gdje je zgrada Veleposlanstva. Promet je zaustavljen u ulici Kneza Miloša i kordon policije pristašama radikala ne dopušta prilazak Veleposlanstvu. Okupljeni se nalaze na nogostupu preko puta zgrade Veleposlanstva.
 
 

Šešelj je zapalio hrvatsku zastavu pred okupljenima.

Šešelj je prethodno pregovarao sa policijom držanje govora jer je prethodno prijavio skup.

Masa uzvikuje uvredljive poruke uperene protiv premijera Aleksandra Vučića i nosi obeležja SRS i fotografije Vojislava Šešelja. Sa razglasa se čuje pesma “Sprem’te se, sprem’te, četnici”, viore se zastave, a okupljeni uglas pjevaju.

U društvu lidera SRS su i Nataša Jovanović i Vjerica Radeta, perjanice SRS.

– Braćo Srbi i sestre Srpkinje , 20 godina u Beogradu postoji ambasada Hrvatske ustaške države. Lažne države jer više od 900 godina nisu bili u stanju da stvore pravu državu – ovim rečima se obrati Šešelj okupljenim proistalicama.

Policija pod punom opremom i šljemovima pokušava  smiriti situaciju.