Published On: Sri, pro 18th, 2013

KAO DA JE MOSTAR ZLATKOV Hadžiomerović: SDP poklanja Mostar Hrvatima!

Sporazum Lagumdžija-Čović za Mostar počeo se provoditi na mala vrata i to na način da prođe prijedlog HDZ-a da Mostar bude hrvatski stolni Grad, tj. jedna izborna jedinica što znači jedan čovjek jedan glas, ali da SDP u tome učestvuje samo koliko je dovoljno, a da se to u javnosti ne prepozna”, navodi se u priopćenju Gradskog odbora SDA Mostar.

U priopćenju, koje potpisuje Zijad Hadžiomerović, navodi se kako svojim ponašanjem kod predlaganja i usvajanja izmjena Izbornog zakona koje je predložio Klub Hrvata u Domu Naroda PBiH, SDP konačno jasno rekao kakav Mostar želi.

Mostarski SDA navodi kako su Prijedlog zakona koji je po hitnoj proceduri stavljen na Dnevni red Doma Naroda PBiH potpisali svi izaslanici iz reda Hrvata među kojima i izaslanik Krunoslav Vrdoljak iz SDP-a.

‘Postavlja se logično pitanje ako SDP nije za ovaj zakon zašto ga podržava njihov izaslanik iz reda Hrvata. Jedino logično obrazloženje je da Hrvati iz SDP-a mogu podržati HDZ , a Bošnjaci iz SDP-a ne smiju podržati SDA ni kad je u pitanju vitalni nacionalni interes Bošnjaka, jer izaslanik Mehmed Bradarić smatra da sudbina Bošnjaka Mostara nije pitanje vitalnog nacionalnog interesa’‘, navodi se.

SDA je priopćila kako su politikantske izjave SDP-ovca Mehmeda Bradarića da se ovim dijeli već podijeljeni Mostar velika laž, jer se ovim „poklanja“ Mostar Hrvatima, kao i njegova izjava da on neće potpisati apelaciju Ustavnom sudu „jer se ovdje radi o apelaciji naroda, a ne građana“ zaboravljajući pri tome da on upravo sjedi u Domu naroda, a ne u domu građana, jasno govore o dvoličnosti SDP-a.

‘Ovakav scenarij SDP-a u Domu naroda PBiH bi prošao da izaslanici SDA nisu potegli pitanje vitalnog nacionalnog interesa. Bit će interesantno pogledati kakav scenarij će SDP pripremiti u Zastupničkom domu PSBiH, jer će im za to biti potreban mnogo bolji režiser’‘, navodi SDA i dodaje kako je ovim putem SDP prekršio i drugi svoj princip koji su iznosili građanima Mostara a to je da se pitanje Mostara mora dogovorom riješiti u Mostaru.

‘Svima nam je dobro poznato da se PSBiH ne nalazi u Mostaru, a i zastupnici koji bi glasovali za ovaj prijedlog ne dolaze iz Mostara. Može se zaključiti da je jedino Mostar u rješavanju ovog pitanja sudjelovao kao mjesto dogovora Čović-Lagumdžija’‘, navodi se.

Bljesak.info