Subota, 25 svibnja, 2024

KANTON SARAJEVO: Za 365 dana ugašeno 300 tvrtki

Must Read

Predsjednik Privredne komore Kantona Sarajevo (PKKS) Kemal Grebo na današnjoj press-konferenciji je iznio podatak da je u Kantonu Sarajevo za godinu ugašeno 300 tvrtki.
“Neke tvornice rade smanjenim kapacitetom, dok tvornica za proizvodnju političkih kriza radi punim kapacitetom”, izjavio je Grebo.

Prema njegovim riječima, teško stanje u privredi je, prije svega, posljedica političke nestabilnosti u zemlji i izazivanja kriza oko kojih se, naveo je, troši mnogo vremena, a privreda trpi štetu.

S druge strane, pad stranih i domaćih investicija, visoka fiskalna i parafiskalna opterećenja, neadekvatna kreditna politika, samo su neki od faktora koji dodatno otežavaju ionako loše uslove privređivanja u cijeloj BiH.

Grebo ističe i kako jedan od glavnih indikatora razvoja – industrija, bilježi stalni pad, dodavši da se cjelokupno stanje negativno odražava i na tržište rada koje karakteriše kontinuiran rast broja nezaposlenih.

Iz Privredne komore KS napominju da nadležni moraju hitno pokrenuti reforme, zaustaviti negativna kretanja u privredi i donijeti mjere za privlačenje stranih investicija, prenijele su agencije.

- Advertisement -

14656 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

14.7K Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

REUTERS: Putin želi prekid rata u Ukrajini na trenutnim linijama razdvajanja?

Ruski predsjednik Vladimir Putin spreman je zaustaviti rat u Ukrajini uz pregovore o prekidu vatre koji bi priznali trenutnu...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -