Published On: Sub, kol 25th, 2018

Kandidat za hrvatskog člana Predsjedništva objavio mapu kretanja tijekom izborne kampanje

Izborni stožer Željka Komšića objavio je kartu svih mjesta na kojima će kandidat za hrvatskog člana Predsjedništva održati predizborne govore o potrebi dokidanja konstitutivnosti narodu kojeg želi predstavljati.

Mapa je objavljena iz sigurnosnih razloga, jer se smatra da svako pominjanje Hrvata i hrvatskog pitanja na ovim prostorima može izazvati radikale, kojih službeno nema, na neželjeno djelovanje. Makar se Hrvate spominjalo u kontekstu namjere “Dokinut ćemo im sva prava” radikali uopće ne žele čuti termin “Hrvat”.

Stoga se očekuje da će izborna parola kandidata za hrvatskog člana Predsjedništva Željka Komšića ipak biti “dokinut ćemo bosanskim katolicima politička prava”

Kartu izborne kampanje  Željka Komšića možete pogledati tu:

Ista je ovo karta predizbornih skupova koju je Komšić do sada obilazio. Već 20 godina nije stupio van granica ovog zemljovida. Iako se voli hvaliti da je on predsjednik svih građana.

Na ostatku BIH izrazito je omržen. Međutim to nisu građani nego Srbi i Hrvati. Pa njega to i ne sekira.

Pokušali smo doći do Komšićevog oca, i pitati ga što kaže na Željkovu želju da proda ustavno pravo otaca svojih, za još jedan mandat u Predsjedništvu no nismo mogli dobiti odgovor.

“A što se čudite, takvi ste vi Hrvati, rođenu majku bi izdali za malo nafake” – kazao nam je nepoznati ženski glas koji se javio na telefon.

Inače CIK se još nije oglasio o mogućoj suspenziji Željka Komšića sa izborne liste, budući da svaki kandidat prilikom kandidature potpisuje poštivaje Ustava BIH. Komšić je već najavio protuustavno djelovanje.  Brisanje s liste ne prijeti samo njemu nego i cijeloj DF koaliciji. Zakon je naime jasan. U kampanji se ne smije koristiti protuustavna retorika.

Sačekajmo CIK da se vrati s mora.

Izvor: D.Brkan l Raskrinkavanje.ba

*Autor je dugogodišnji radnik u NGO industriji i ekspert za metke.

guest
14.7K Komentari
Najstariji
Najnoviji Most Voted
Inline Feedbacks
Vidder sve komentare