Utorak, 16 srpnja, 2024

Kako je Stojanović postao Lendo

Must Read
Danima je potpredsjednik FBiH Igor Stojanović (SDP) javno u televizijskim emisijama podučavao SDA-ova Refika Lendu demokratskim standardima i procedurama po kojima je šef države dužan dati mandat onom tko ima većinu u parlamentu. Osmorka i HDZ imaju uvjerljivu većinu u oba doma Federalnog parlamenta i mi smo dužni imenovati premijera i vladu koju ta većina predloži, sve suprotno tome je blokada, objašnjavao je Stojanović kolegi, sve dok jučer SDP-ovac i sam nije postao Lendo, piše HMS.

Kažu kako pravo prirodu čovjeka možete testirati tek kad ga postavite iza šaltera. Zaboravljajući da na mjesto dopredsjednika FBiH nije izabran zahvaljujući svojim neznam kakvim referencama, već stoga što su ostale stranke nove većine željele ispoštovati prijedlog SDP-a, Stojanović je, dočepavši se funkcije umislio kako može biti šef onima koji su ga doveli na potpredsjedničku stolicu. Pa je poslao otvoreno pismo liderima koalicije; svom stranačkom šefu Nikšiću, lideru HDZ-a Čoviću, NES-a Ogreševiću, “savjetujući” im kome sve treba da se obrate za dodatnu provjeru “vjerodostojnosti” kandidata za ministre. Odmetnuti SDP-ovac spominjao je Federalnu upravu policije, OSA-u, SIPA-u, SIP…

Tako bi po Stojanoviću te institucije trebale provjeriti stavove kandidatkinje za ministricu kulture i sporta Sanje Vlaisavljević, s kojom se Stojanović “ni u čemu ne slaže”. I kako bi to spomenute institucije trebalo odgovoriti na ovakav stupidan zahtjev?

Zahtjev čovjeka koji je nesvjestan činjenice da bi za potpredsjednika FBiH bio izabran nikad, da je zastupnici HDZ-a kriterij bio slaganje sa Stojanovićevim stavovima.

Njegov zahtjev da Nikšić i Ogrešević ponovo razomotre kandidature SDP-ovog kandidata za ministra unutarnjih poslova Almina Hopovca, protiv kojeg je podignuta optužnica i Anela Kljake, koji je po “njegovim informacijama s terena krao glasove” bi imale smisla da tu informaciju nije podijelio s javnošću, kroz otvoreno pismo, kojim sebe predstavlja kao nadređenog svojim stranačkim šefovima. U međuvremenu je Kljako pred televizijskim kamerama pokazao uvjerenje suda da se protiv njega ne vodi kazneni postupak, nakon čega bi Stojanovića mogao tužiti za klevetu.

Stojanović je šefovima triju stranaka “propisao” i druge uvjete da bi on dao suglasnost na imenovanje nove Vlade FBiH. Moraju mu dostaviti program rada nove vlade, ne samo u cjelini, već i program rada svakog resora. “Očekuje” i da navedeni program ima “vidljive mjere i prioritete djelovanja” buduće Vlade FBiH, “kako u cjelini tako i pojedinim resorima”. I tko zna što će Lendi- pardon Stojanoviću, još pasti napamet. Možda i neku glazbenu želju da mu ispune./HMS/

- Advertisement -

6 COMMENTS

Subscribe
Notify of
guest

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

6 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Последний

Nova “navodna” vijest iz Pariza

Inače prva verzija naslova na Index.hr bila je ovo: Do jutra možda bude da je u slučajnoj šetnji okrznut čuvar...
- Advertisement -

Ex eodem spatio

- Advertisement -