Published On: Thu, Jun 15th, 2017

Kako bi izbjegao brakove krvnih srodnika, njemački Ministar želi širom otvoriti granice

Za Wolfganga Schäublea, otvaranje njemačkih granica strancima nije samo zadaća nego obveza, kako bi se izbjeglo miješanje krvnih srodnika u zemlji koja ima 80 milijuna stanovnika.

U svojoj kolumni na internet stranici Zeit, Ministar financija Njemačke Wolfgang Schäuble traži otvaranje granica, jer po njemu zatvaranje granica predstavlja opasnost po Njemačku.

“Izolacija će nas uništiti jer će prijeći u miješanje krvnih srodnika”, izjavljuje Wolfgang Schäuble. U istom članku brani politiku Angele Merkel, smatrajući da muslimani obogaćuju otvorenost i različitost Njemačke.

“Pogledajte treću generaciju Turaka, posebno žena. To je ogromni potencijal za inovacije”, objašnjava Wolfgang Schäuble.

Od 2015. godine Angela Merkel je odlučila otvoriti vrata Njemačke za više od milijun izbjeglica. Ova je odluka srušila popularnost kancelarke Merkel kod mnogih Nijemaca koji smatraju da će veliki broj migranata stvoriti kulturne i sigurnosne probleme.

Treba napomenuti da su stvar  sada vrlo jasne. Njemačka ne želi i neće čekati odrastanje novih generacija. Rješenje je primati odrasle osobe koje će raditi za manju plaću, a koje nisu kreditno zadužene. One će kupovati stanove i konzumirati, te vjerojatno izvršiti još veći pritisak na njemačkog radnika i njegova primanja. Konsekvence ovakve politike očito nisu prioritet političke vlasti Njemačke.