Published On: Tue, Feb 12th, 2019

Kad je najpotrebnije: Susjedi se organizirali i obitelji podigli novi krov

Mještani sela Vrše, desetak kilometara od Sanskog Mosta, pokazali su izuzetnu humanost i solidarnost te su za vikend izgradili potpuno novi krov na kući koja je izgorjela proteklog petka u velikom požaru.

Prema riječima Admira Velića, jednog od organizatora akcije, u pomoć obitelji Zulić uključili su se svi stanovnici sela, a nakon što su prikupili neophodna novčana sredstva i nabavili građevinski materijal organizirali su zajedničku akciju.

Najvažnije je bilo napraviti novi krov kako kuća ne bi “kisnula” i dalje propadala. Zahvaljujem svima koji su dali doprinos ovoj akciji, ali mi tu nećemo stati, jer je potrebno obnoviti sve što je u požaru izgorjelo, kako bi ova obitelj imala normalne uvjete za život, kazao je Velić za Nezavisne.

Prema njegovim riječima, pomoć su pružili ili obećali brojni kolektivi i pojedinci, kao i lokalne vlasti.

Kuća pripada supružnicima Šefiku i Safiji Zulić, a pored njih u objektu žive njihov maloljetni sin te otac i majka vlasnika kuće.

Zulići kažu da je u požaru, koji je izbio u jutarnjim satima proteklog petka, izgorjelo skoro sve što su mukotrpno stjecali tijekom cijeloga života.

Ustanovljeno je kako je do požara došlo prilikom loženja vatre na gornjem katu, nakon čega je iskrica iz peći zapalila tepih i potom uzrokovala vatru.

Iako su po izbijanju požara susjedi pritekli u pomoć Zulićima, a ubrzo je na lice mjesta stiglo i vatrogasno vozilo, krov i gornji kat kuće su potpuno izgorjeli, a tijekom gašenja velika šteta je pričinjena na prizemnim prostorijama.

I pored toga, Zulići su bili primorani boraviti u takvom objektu jer nemaju drugi izbor.

Zahvalni su susjedima što su im pritrčali u pomoć baš kada im je to bilo najpotrebnije u životu.

(www.jabuka.tv)